Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Harta țărilor care au aplicații de corona-tracking

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 30 iulie 2020, ora 10:07

Aproape 50 de guverne din lume implementează în prezent aplicații de urmărire a posibililor „contacți” în cazul epidemiei de COVID-19.

Potrivit www.statista.com, lista cu țările care dezvoltă în prezent sau care au lansat deja aplicații de urmărire a riscului de răspândire a coronavirusului SARS-CoV-2 (corona-tracking) este vastă. Potrivit unor date de la MIT Technology Review, aproape 50 de guverne au implementat în prezent o astfel de aplicație.

Tehnologia aceasta a fost percepută rapid ca o potențială metodă de a limita răspândirea pandemiei de COVID-19, prin identificarea și notificarea persoanelor care au intrat în contact cu purtători ai virusului SARS-CoV-2, arată sursa citată. 

harta tari care au aplicatie de coronavirus tracking

Experții de peste hotare au spus că aplicațiile de acest gen într-adevăr se dovedesc a fi extrem de importante în oferirea informațiilor despre urmărirea contacților și despre urmărirea lanțului de infecție.

Aplicațiile de corona-tracking au unele minusuri

Din păcate, tehnologia are și unele părți slabe, dincolo de discuțiile referitoare la motivele de îngrijorare despre viața privată a utilizatorilor. De exemplu, în Germania, s-a spus inițial că 60% din populația țării trebuie să își instaleze aplicația Corona-Warn App, dar această proporție a fost mai apoi negată de autorități.

Un alt punct slab este că țările dezvoltă individual aceste aplicații, ceea ce înseamnă că ele nu sunt compatibile atunci când persoanele călătoresc dincolo de granițe. Asta înseamnă că dacă un călător din Germania merge în Paris și se întoarce cu un rezultat pozitiv la o instituție din Germania, nu va fi trimisă nicio notificare către sistemul de urmărire a contacților în Franța, către persoanele cu care acel călător a intrat în contact. Astfel că mulți dintre cei care călătoresc nu au alte opțiuni decât să își instaleze mai multe aplicații de corona-tracking.

Sursa foto: www.statista.com

Etichete: aplicatii mobile aplicatii aplicatie coronavirus aplicatie contact apropiat corona tracking

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.