Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Care au fost cele mai bune aplicații de mobil pentru menținerea sănătății, în anul 2023

de Florentina Ionescu - ian. 4 2024
Care au fost cele mai bune aplicații de mobil pentru menținerea sănătății, în anul 2023

Dacă vreți să acordați o importanță mai mare sănătății dumneavoastră și în anul 2024, vă prezentăm un mic ghid cu câteva aplicații mobile ce vă pot ajuta în acest sens.

Anul 2023 a însemnat pentru aplicațiile de mobil multe noutăți în materie de wellness, somn, nutriție și nu numai. Așa că multe dintre acestea vă pot ajuta să vă monitorizați mai ușor starea de sănătate și în anul care tocmai a început. 

Alegerea celei mai bune aplicații de monitorizare a sănătății implică mai mulți factori, cum ar fi cei pe care doriți în esență să îi îmbunătățiți. Trebuie să țineți cont de bugetul dumneavoastră, de tipul de smartphone sau de dispozitiv inteligent pe care îl folosiți, precum și de alte tehnologii necesare care vor funcționa împreună cu aplicația dedicată monitorizării sănătății. Citiți în continuare care au fost cele mai bune aplicații de monitorizare a stării de sănătate în anul 2023, așa cum au fost ele selectate de cei de la www.si.com

Cele mai bune aplicații pentru sănătate în 2023: 

- cea mai bună aplicație pentru nutriție: Noom (este creată pentru a asigura o altfel de abordare față de metodele tradiționale de slăbit; Noom vă ajută să identificați comportamentele și factorii declanșatori care duc la obiceiuri alimentare nesănătoase)

- cea mai bună aplicație pentru exerciții fizice: Future (este considerată a fi cea mai bună pentru antrenamentele virtuale personalizate, cu un trainer virtual) 

- cea mai bună pentru utilizatorii de iPhone: Caliber (este o aplicație de fitness care oferă planuri de antrenament personalizat, sincronizare pe partea de nutriție, mai multe elemente care vă monitorizează progresul, conținut educațional și demonstrații video)

- cea mai bună aplicație pentru cei care țin fasting (post intermitent): Yazio (dacă alegeți să practicați postul intermitent, aplicația are un cronometru care vă permite să monitorizați timpul în care țineți postul; desigur, aplicația are multiple planuri de fasting, însă doar unele sunt disponibile pe versiunea gratuită)

- cea mai bună aplicație pentru sănătatea mintală: Talkspace (concepută pentru a face terapia mai abordabilă, mai convenabilă și mai puțin costisitoare pentru utilizatori; puteți comunica cu psihoterapeutul dvs prin mesaje de tip text, prin telefon sau prin video call, direct de pe telefon sau tabletă) 

- cea mai bună aplicație pentru monitorizarea somnului: Sleep Cycle (este suficient să vă așezați telefonul lângă pat, înainte să vă culcați, iar aplicația se va ocupa de monitorizarea somnului; funcția de tracker al somnului vă monitorizează ciclurile de somn, tiparele somnului, perioadele de neliniște și timpul petrecut în diferitele faze ale somnului). 

- cea mai bună aplicație pentru meditație: Headspace (chiar dacă nu ați mai practicat niciodată meditația, această aplicație are o mulțime de lecții introductive scurte, precum și o librărie vastă de sesiuni de meditație orientate în anumite scopuri, de exemplu, pentru un somn mai bun și pentru managementul stresului). 


Notă autor:

Fotografie de la Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sportiv-atletic-aerobica-sport-4498154/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe