Newsflash
Știri

Health Innovation Day: elevii de liceu învață despre sănătate și prevenție

de L. Budin - iun. 13 2023
Health Innovation Day: elevii de liceu învață despre sănătate și prevenție

În cadrul Health Innovation Day, 87 de liceeni au dezvoltat aplicații mobile cu rol în promovarea și încurajarea obiceiurilor sănătoase.

În luna mai, 87 de elevi au participat la Health Innovation Day, o sesiune de lucru interactivă organizată de Junior Achievement (JA) România și AstraZeneca pentru stimularea inovației, gândirii creative și dezvoltarea cunoștințelor privind prevenția bolilor cronice netransmisibile. 

Cele 15 echipe de elevi înscrise in competiție fac parte din cadrul liceelor Colegiul Național Elena Cuza și Liceul Teoretic Jean Monnet din București, precum și de la Colegiul Național Costache Negri din Galați și Liceul Teoretic Emil Racoviță din Vaslui, se arată într-un comunicat. 

Liceenii au dezvoltat concepte creative de aplicații mobile pentru tineri și familiile lor, care să îi ajute să își dezvolte obiceiuri sănătoase cu rol în prevenția bolilor cardiovasculare sau respiratorii. Provocarea lansată a fost ca în dezvoltarea conceptelor să identifice soluții realiste, atât din punctul de vedere al problemelor de sănătate prevenite, cât și din punctul de vedere al funcționalităților și al modului de utilizare.

În conceptele de aplicații propuse, elevii au inclus un chatbot cu sfaturi pentru păstrarea stilului de viață sănătos și activ, un calculator de calorii, meniuri și workout-uri personalizate sau playlist-uri care încurajează mișcarea prin dans. 

Acest tip de activitate contribuie la dezvoltarea spiritului inovator în rândul tinerilor, încurajând gândirea orientată spre soluții, rezolvarea de probleme, dar și exersarea unor abilități relevante, precum comunicarea, lucrul în echipă, creativitatea și adaptabilitatea, se subliniază în comunicat.

Pe parcursul activității, elevii au beneficiat de o sesiune complexă de informare și pregătire în privința factorilor de risc asociați bolilor cronice netransmisibile, susținută de doi studenți din cadrul Universităților de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și Grigore T. Popa din Iași, care s-au alăturat în calitate de voluntari.

De asemenea, liceenii au beneficiat de feedback constant și sugestii din partea a 20 de voluntari AstraZeneca, profesioniști conectați la domeniul medical.

Evenimentul face parte din ediția 2022 – 2023 a Young Health Programme, o inițiativă globală derulată de AstraZeneca care are ca scop informarea și educarea tinerilor pentru prevenirea celor mai frecvente boli cronice netransmisibile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe