Aplicaţia de mobil MindEar, care oferă utilizatorului terapie cognitiv-comportamentală (TCC) prin intermediul unui chatbot, poate reduce semnificativ stresul cauzat de tinitus, arată un studiu nou.
Totodată, aplicaţia reduce stările de anxietate și de depresie care adeseori însoţesc tinitusul, acele senzaţii (zgomote, ţiuituri sau vâjâituri) la nivelul urechii. Instrumentul este o modalitate simplă prin care persoanele pot accesa tratament pentru a ţine sub control simptomele tinitusului, adeseori debilitante.
Există tot mai multe dovezi știinţifice care arată că TCC poate calma stresul asociat tinitusului. În cadrul studiului, cercetătorii de la Universitatea Auckland din Noua Zeelandă și-au propus să testeze eficacitatea clinică a TCC realizată de un chatbot. Așa a luat naștere aplicaţia de mobil MindEar, cu o componentă conversaţională.
Folosind chatbotul, aplicaţia include practicile clasice ale TCC, precum și elemente de meditaţie mindfulness. În plus, ea le oferă utilizatorilor peisaje sonore (soundscapes) și instrumente precum podcasturi, exerciţii de relaxare ghidată și tehnici de respiraţie care îi ajută în managementul tinitusului.
https://newatlas.com/health-wellbeing/smartphone-chatbot-app-cbt-reduces-severity-impact-of-tinnitus/
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe