Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Control pentru o recuperare mai rapidă

de Florentina Ionescu - iul. 21 2023
Control pentru o recuperare mai rapidă

Pacienţii care au utilizat după intervenţii chirurgicale abdominale majore o aplicaţie denumită ikHerstel s-au recuperat într-un timp cu 30% mai scurt decât cei care nu au folosit-o.

 Aceasta este principala concluzie a unei cercetări* conduse de Amsterdam University Medical Centers în cadrul a 11 spitale olandeze. Aplicaţia, care oferă un plan de recuperare personalizat, le-a permis pacienţilor să se simtă mult mai în control când a fost vorba despre procesul de recuperare. 

Anterior operaţiei, medicul sau asistenta discută cu pacientul, permiţându-i să completeze acele activităţi (mersul la cumpărături, alergare etc.) care sunt importante pentru el în ce privește recuperarea postoperatorie.

Studiul, publicat recent în jurnalul Lancet Digital Health, a implicat 355 de pacienţi care au trecut printr-o intervenţie chirurgicală la nivelul uterului sau la nivelul intestinului. Jumătate dintre pacienţi au avut acces la aplicaţia menţionată. 

Prin intermediul ei, aceștia au putut să vadă dacă recuperarea decurge conform planului. Iar dacă era necesar, pacienţii puteau contacta specialistul prin intermediul unei funcţii de „e-consultaţie”.


Surse articol:
*https://www.thelancet.com/journals/landig/article/PIIS2589-7500(23)00084-5/fulltext
https://medicalxpress.com/news/2023-07-app-faster-recovery-major-abdominal.html


Notă autor:

Sursă foto: Rawpixel

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe