Creșterea ratei de alăptare exclusivă la sân ar putea salva, anual, vieţile a 820.000 de copii din lumea întreagă.
Creșterea ratei de alăptare exclusivă la sân ar putea salva, anual, vieţile a 820.000 de copii, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) și UNICEF, într-un mesaj comun transmis de Săptămâna Mondială a Alăptării, marcată în fiecare an în intervalul 1-7 august.
Tema campaniei de anul acesta este „Susţine alăptarea pentru o planetă mai sănătoasă!”. Cele două organizaţii fac un apel către guvernele mondiale să sprijine accesul femeilor la consiliere calificată privind alăptarea.
Potrivit reprezentanţilor OMS și UNICEF, estimări recente arată că numai 49% dintre nou-născuţi sunt alăptaţi la sân în prima oră de la naștere și doar 44% dintre aceștia continuă să fie alăptaţi exclusiv la sân în primele șase luni din viaţă.
În România, datele unui studiu prezentat anul trecut arătau că dacă în prima lună de viaţă 31% din copii erau alăptaţi exclusiv la sân, procentul scădea la 22,7% în următoarea lună, ajungând la doar 3,4% în luna a șasea de viaţă. Studiul a fost realizat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii și UNICEF.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe