Newsflash
ACTUALITATE Știri

Peste 230 de milioane de fete şi femei, supuse mutilării genitale feminine

de Magdalena Tănăsescu - mar. 13 2024
Peste 230 de milioane de fete şi femei, supuse mutilării genitale feminine

UNICEF a anunțat că peste 230 de milioane de fete şi femei care trăiesc în întreaga lume au fost supuse mutilării genitale feminine (FGM), însă estimările globale actualizate arată o creştere de 15% în numărul total de supravieţuitoare.

Concret, au supraviețuit cu 30 de milioane mai multe fete şi femei faţă de statisticile publicate în urmă cu opt ani, a explicat Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) într-un raport.

Totuși, progresele înregistrate în eliminarea FGM sunt mult mai lente decât ritmul de creştere a populaţiei.

„Ritmul global al declinului ar trebui să fie de 27 de ori mai mare pentru a se pune capăt practicii FGM în anul 2030”, a menţionat UNICEF, cu referire la Obiectivul de dezvoltare durabilă al ONU.

Cele mai multe cazuri de mutilare genitală feminină se înregistrează în Africa (144 de milioane), care este urmată de Asia (80 de milioane) şi Orientul Mijlociu (6 milioane).

„Mutilarea genitală feminină răneşte corpul fetelor, le afectează viitorul şi le pune vieţile în pericol. De asemenea, observăm tendinţa îngrijorătoare că tot mai multe fete fac obiectul acestei practici la vârste mai mici, multe dintre ele înainte de a împlini vârsta de cinci ani”, a subliniat şefa UNICEF, Catherine Russell, preluată de Agerpres

Totuși, în ţări precum Kenya practica FGM s-a redus de la nivel moderat la scăzut, iar în Sierra Leone prevalenţa FGM este moderată faţă de un nivel ridicat în trecut. De asemenea, în Egipt practica FGM începe un declin, după ce a fost aproape universală.

De asemenea, s-a înregistrat şi o schimbare în atitudinea opiniei publice. Două treimi din populaţia unde FGM este comună se opune în prezent acestei practici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe