Newsflash
Cultură

Ziua Cinematografiei Româneşti, marcată la 10 septembrie

de Florentina Ionescu - sept. 6 2022
Ziua Cinematografiei Româneşti, marcată la 10 septembrie

Muzeul Naţional de Istorie a României sărbătoreşte Ziua Cinematografiei Româneşti cu proiecţia filmului „Restul e tăcere”.

Muzeul Naţional de Istorie a României şi Nae Caranfil, cunoscut şi îndrăgit cineast român, au plăcerea de a invita cinefilii la proiecţia filmului „Restul e tăcere”.

Evenimentul este organizat cu ocazia primei ediţii a Zilei Cinematografiei Româneşti (10 septembrie 2022) şi va avea loc vineri, 9 septembrie, începând cu ora 16:00, în Holul Central al muzeului (Calea Victoriei nr. 12).

Proiecţia este urmată de o discuţie cu regizorul filmului, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul AGERPRES. Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile. 

restul-e-tacere-sursa-cinemagia
Sursa foto: www.cinemagia.ro/filme/restul-e-tacere-15777

 

Povestea regizării primului film artistic românesc

Lansat în 2008, "Restul e tăcere" (scenariul şi regia Nae Caranfil, actori - Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Ioana Bulcă) prezintă povestea regizării primului film artistic românesc de lung metraj: „Independenţa României: Răsboiul Româno-Ruso-Turc 1877”, ce a avut premiera în 1912, la cinematograful Eforie din Bucureşti.

Pelicula lui Nae Caranfil „este unul dintre puţinele filme postcomuniste care abordează teme din epoci istorice problematice. Pentru regizor a fost prilejul de a pomeni, cu ironie şi compasiune, despre pionierii singuratici şi sacrificiali ai culturii româneşti, despre generozitatea visătorilor români ai «Frumoasei Epoci» - La Belle Epoque” (scrie prof. univ. dr. Mihaela Grancea, LDMD, vol. 2, 2014).

Capodoperă a cinematografiei româneşti, „Restul e tăcere” a fost distinsă cu mai multe premii la Galele Gopo din 2009, printre care Gopo pentru cel mai bun film, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe