Newsflash
Cultură

Expoziția „GOPO la Palatul Suțu” poate fi vizitată până la 3 ianuarie 2023

de Florentina Ionescu - dec. 15 2022
Expoziția „GOPO la Palatul Suțu” poate fi vizitată până la 3 ianuarie 2023

GOPO și mulți alți maeștri ai benzii desenate românești pot fi admirați la Palatul Suțu în această perioadă.

Muzeul Municipiului București invită publicul să viziteze, în perioada 14 decembrie 2022 - 3 ianuarie 2023, expoziția „GOPO la Palatul Suțu”.  Acest eveniment este parte a Centenarului GOPO și continuă în acest context tradiția întâlnirilor cu iubitorii celei de a noua arte.

Palatul Suțu găzduiește duminică, 18 decembrie 2022, de la ora 15:00, vernisajul expoziției „GOPO și maeștri ai benzii desenate românești” la care sunt așteptați să participe toți cei interesați, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Amănunte despre centenarul GOPO

Cariera artistică a marelui regizor a început în fața planșei de desen. La întâlnirea de suflet vor fi prezenți cei care l-au cunoscut pe Ion Popescu Gopo, cei care au fost inspirați de munca sa și cei care-și doresc să-l descopere pe creatorul vestitului Omuleț Gopo.

Președinta Fundației GOPO, Anca Moscu (nepoata marelui regizor), va oferi celor prezenți amănunte despre sărbătorirea, de-a lungul anului 2023, a centenarului GOPO prin intermediul a numeroase expoziții, proiecții de filme, evenimente cu public, lansări de carte în România, dar și în străinătate.

Alături de ea vor participa la un dialog deschis despre Gopo și benzile desenate maeștrii Valentin Tănase, Șerban Andreescu și Vali Ivan. Intrarea este liberă. 

Afis final expozitie Gopo la MMB
Afișul expoziției Gopo la MMB

 

Afișul original, realizat de Mihai Ionuț Grăjdeanu

Evenimentul este realizat de Fundația GOPO în colaborare Pro ECO-TUR București, cu sprijinul Ministerului Culturii, UCIN. și al Muzeul Municipiului București. Parteneri: Centrul Național al Cinematografiei, Dacin Sara, Arhiva Națională de Filme, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Radio România Cultural, UNATC, Cinemaraton, Știință&Tehnică, Diplomatic shop, Cygnus Suceava, String București, Antares Brașov, Comics Didactic, BD Historia, Zin, ePRO, 1Up Gamers Pub.

Asistență tehnică și logistică Fundația ETI-PC. Afiș original realizat de profesorul și autorul de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu.

Cine a fost Ion Popescu GOPO?

Ion Popescu GOPO s-a născut la 1 mai 1923 la București și a activat în domeniul artistic încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A fost primul realizator de animație din lume premiat cu un premiu Palme D’or la Festivalul de la Cannes. Trofeul a fost adus în România pentru pelicula „Scurtă istorie” în anul 1957.

Omulețul creat de marele regizor a făcut înconjurul lumii și a provocat inclusiv invitarea autorului român de către Walt Disney personal la sediul central al studiourilor sale din Burbank, California.

Cariera sa a continuat cu scurt metraje, dar și lung metraje, cu filme de animație, dar și cu actori, fiind un pionier al combinării reușite a celor două mijloace de exprimare cinematografică. Multe dintre acestea au primit premii și distincții naționale și internaționale.

Vizionarul regizor, scenarist, actor, desenator a realizat o carieră bogată pe parcursul căreia nu a ezitat să abordeze multiple fațete artistice. Din păcate ne-a părăsit prematur pe 29 noiembrie 1989.

Însă rămân limbajul cinematografic inovativ și noutățile aduse în arta filmului care fac din numele lui Ion Popescu Gopo un reper al secolului XX, un nume care va marca și viitorul, se mai precizează în comunicat. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe