Newsflash
Cultură

Filmul documentar „Phoenix. Har/Jar” ajunge pe marile ecrane din 20 ianuarie

de Florentina Ionescu - ian. 9 2023
Filmul documentar „Phoenix. Har/Jar” ajunge pe marile ecrane din 20 ianuarie

Povestea legendarei trupe este spusă chiar de membrii săi. Astfel, filmul documentar „ Phoenix. Har/Jar” intră în cinematografe din 20 ianuarie.

La 60 de ani de la înființare, membrii legendarei trupe Phoenix se reunesc, în premieră, în filmul documentar „Phoenix. Har/Jar”.

Acesta va putea fi văzut pe marile ecrane din 20 ianuarie, când toți fanii fenomenului muzical vor descoperi secrete și mărturii emoționante despre membrii formației care a schimbat destine, devenind un reper cultural important pentru generații întregi.

Filmul regizat de Cornel Mihalache este un proiect realizat în 2022 de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

003 Phoenix. HarJar - Imagine de arhivă 01

„Este un film despre oameni, nu despre muzică. Oameni frumoși cu orgolii mari, bătrâni cu suflet de copil. Stăpânii României, la un moment dat”, a declarat Cornel Mihalache.

Phoenix. Har/Jar reunește membrii formației din perioada de dinaintea plecării din 1977 și punctează momentele importante din cronologia tumultuoasă a trupei, de la primele apariții din 1962 sub numele de „Sfinții”, până în prezent.

Filmul povestește, în premieră, întâmplările prin care au trecut în țară, relația cu Securitatea, momentele în care au hotărât să fugă din România și cum au reușit s-o facă, dar și viața pe care au dus-o peste hotare înainte și după Revoluția din ’89. 

003 Phoenix. HarJar - Imagine de arhivă 02

Trailerul filmului poate fi vizionat mai jos:

„Iată în sfârșit un documentar realizat de o echipă absolut profesionistă, care reușește să transmită istoria unei Legende, văzută prin prisma acelora care au creat-o și trăit-o!”, spune Josef Kappl.

În volumul omonim apărut la finalul anului trecut la Editura Integral se regăsesc transcrierile complete ale interviurilor realizate de Cornel Mihalache și Claudia Nedelcu Duca (producătorul filmului) în pregătirea documentarului, alături de inserturi grafice din Arhivele Securității, deținute de CNSAS. 

003 Phoenix. HarJar - Afiș

„Dacă ar fi s-o înscriem în seria titlurilor legate de Phoenix la Editura Integral, atunci această carte s-ar fi putut chema: «Însă noi...», ea fiind prima în care sunt adunate vocile tuturor membrilor formației etalon. Asta îi dă întâi de toate o valoare documentară”, declară Andrei Ujică.

Filmul va putea fi văzut în cinematografele din București și din țară din 20 ianuarie și este distribuit de Cineplexx România. Primele proiecții pe marele ecran vor avea loc, în avanpremieră, la Cineplexx Băneasa, iar biletele s-au pus deja în vânzare și pot fi achiziționate online.

„Proiectul a intrat în portofoliul Casei de Producție TVR în luna iunie 2022 la inițiativa lui Mișu Predescu, directorul departamentului. Filmul Phoenix. Har/Jar e construit cu multă măiestrie de Cornel ca un dialog, ca o poveste spusă de o singură voce. Tare mult îmi doresc ca și membrii formației și presa și spectatorii obișnuiți să treacă dincolo de vorbele lor, de gândurile lor și să vadă emoțiile - singurele a căror sinceritate și veridicitate nu poate fi negată”, a declara Claudia Nedelcu Duca.

Phoenix. Har/Jar este un film documentar al Casei de Producţie TVR după un scenariu semnat de Cornel Mihalache și Claudia Nedelcu Duca. Montajul filmului îi aparține Roxanei Elekes, regia lui Cornel Mihalache, iar Claudia Nedelcu Duca este producător.

„Am întrebat: «Ce nu ați vrea să vedeți în filmul ăsta, domnule Nicu Covaci?». Răspunsul a fost: «Realitatea!» Nu l-am ascultat. Am încercat să ajung dincolo de legendă”, spune Cornel Mihalache.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe