Newsflash
Cultură

De vineri, 3 noiembrie, în cinematografe

de Redacția Viața Medicală - nov. 3 2023
De vineri, 3 noiembrie, în cinematografe

Câștigătorul Palme d’Or de anul acesta ajunge în cinematografe, alături de un documentar despre mediciniste din anii ’70 și de o dramă românească în care joacă fiul lui Alain Delon.

Anatomia unei prăbușiri

Regia: Justine Triet.

Cu: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Samuel Theis, Milo Machado Graner.

Sandra, o scriitoare de origine germană, soţul ei francez, Samuel, și fiul lor de 11 ani au trăit în ultimul an o viaţă retrasă, într-un oraș din Alpii francezi. Când Samuel este găsit mort în zăpadă, lângă cabana unde locuiau, poliţia se întreabă dacă s-a sinucis sau… a fost ucis. Este filmul care a câștigat anul acesta trofeul Palme d’Or la Cannes. 

Între revoluţii

Regia: Vlad Petri.

Cu: Ilinca Hărnuţ, Victoria Stoiciu.

Maria și Zahra sunt studente la Medicină în Bucureşti, în anii ,70. Când speranţa unei schimbări politice devine o certitudine, Zahra se întoarce la ea acasă, în Iran. În următorul deceniu, singura lor modalitate de a comunica este prin scrisori. Încadrate de două revoluţii, cuvintele lor descriu lupta femeilor pentru a fi auzite, dar și prietenia lor solidă. 

21 de rubini

Regia: Ciprian Mega.

Cu: Corina Moise, Mickey Rourke, Anthony Delon.

Nina (Corina Moise) este o tânără procuroare, care, împreună cu iubitul ei, Yuri (Anthony Delon), regizor, lucrează la dezvoltarea unui scenariu inspirat dintr-o poveste de familie. Tensiunile politice de la sfârșitul anului 2022 o aduc pe Nina în atenţia publică, numele ei fiind vehiculat pentru poziţia de procuror general al României. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe