Newsflash
Cultură

Volumul „Explorator în muzeu” se va lansa vineri

de Florentina Ionescu - feb. 21 2023
Volumul „Explorator în muzeu” se va lansa vineri

Lansarea volumului „Explorator în muzeu” va avea loc vinerea aceasta, la Grand Hotel Continental.

Muzeul Municipiului București invită publicul să participe la lansarea volumului „Explorator în muzeu”, publicat de Editura Muzeului Municipiului București.

Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 24 februarie 2023, ora 17:00, la Grand Hotel Continental (Calea Victoriei 56) – Sala Tonitza. Intrarea la eveniment este liberă, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

La evenimentul de lansare vor lua cuvântul dr. Alexandra Zbuchea, specialist în domeniul marketingului cultural și coordonatorul volumului „Explorator în muzeu”; Raluca Iacob, manager și specialist în politici culturale; și dr. Adrian Majuru, Managerul Muzeului Municipiului București.

Pledoarie pentru mai buna cunoaștere a publicului muzeelor

Volumul cuprinde studii realizate de specialiști din domeniul marketingului muzeal și cultural, dar și din domeniul sociologiei și al antropologiei.

Lucrarea include o colecție de studii privind vizitatorii de muzeu, fiind o pledoarie pentru mai buna cunoaștere a publicului muzeelor, care să stea la baza dezvoltării ofertei acestora.

Sunt incluse informații și instrumente utile pentru ca un muzeu să poată proiecta și derula studii privind proprii vizitatorii și participanții la programele publice.

Parcurgând acest volum, cititorii vor putea descoperi un manifest pentru studiul vizitatorilor muzeelor, importanța de a cunoaște vizitatorii muzeelor, cine sunt și de ce vizitează instituții de cultură, de ce este important să nu excludem copiii ca o categorie importantă de consumatori de cultură în formare, cum văd Bucureștenii muzeele, precum și o diagnoză muzeală a Strategiei Culturale a Municipiului București.

„De câteva decenii, muzeele sunt spații tot mai active, mai interdisciplinare și mai interactive. Muzeele care înoată în aceste ape dinamice ale schimbării au tot mai mare succes la public – atât în rândul vizitatorilor tradiționali de muzeu, cât și în rândul unor categorii noi de public. Aceste evoluții pozitive sunt legate de faptul că muzeele au început să adopte în mod profesionist, pe scară largă, o viziune de marketing legată de realizarea și promovarea fiecărei componente a activității lor (expoziția de bază, expoziții temporare, programe educative pentru copii, tururi ghidate etc.). Astfel se naște o relație specială între muzeu și publicul său, între muzeu și comunitatea pe care o deservește. Aceste evoluții pozitive sunt încurajatoare, dar creșterea audienței unui muzeu și dezvoltarea relațiilor cu aceasta reprezintă o provocare continuă. Publicul muzeelor este, la rândul său, în schimbare. Este tot mai dinamic și tot mai exigent. Prin urmare, și muzeul trebuie să se adapteze și să se reinventeze în permanență”, au spus dr. Alexandra Zbuchea și dr. Loredana Ivan.

Invitatie explorator in muzeu

„Succesul unui muzeu se poate măsura în mai multe moduri. Cel mai important este evaluarea gradului în care el contribuie la dezvoltarea personală și culturală a publicului său, a comunităților cu care interacționează. Prin urmare, am decis să propunem un volum de studii dedicate vizitatorilor muzeelor”, spune dr. Adrian Majuru.

Accesul la eveniment se va face în baza unei rezervări prin email la adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro până joi, 23 februarie, ora 16.00, cu confirmare din partea organizatorilor, în limita locurilor disponibile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe