Newsflash
Apariții editoriale Cultură

Carte de colorat în benzi desenate, lansată la București

de Florentina Ionescu - apr. 3 2024
Carte de colorat în benzi desenate, lansată la București

Palatul Suțu găzduiește în acest weekend lansarea volumului „Povești din muzee. Carte de colorat în benzi desenate”.

Muzeul Municipiului București invită publicul interesat să participe la evenimentul prilejuit de lansarea noii publicații „Povești din muzee. Carte de colorat în benzi desenate”, apărută la Editura MMB. 

Cu ocazia lansării, Mihai Ionuț Grăjdeanu, autorul volumului, va susține duminică, 7 aprilie 2024, ora 11.00, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2) un atelier gratuit pentru copii, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Cum poate fi descoperit un muzeu altfel decât printr-o vizită obișnuită? Răspunsul se găsește în volumul „Poveşti din muzee”, o carte de colorat în benzi desenate care se adresează în mod special copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani și care este, totodată, și o bandă desenată de familie, potrivită pentru toate vârstele. 

Poveștile Muzeului Municipiului București 

Cititorii sunt invitați într-o altfel de călătorie pentru a descoperi poveștile Muzeului Municipiului București: coboară dintr-o trăsură imaginară la Palatul Suțu de unde merg spre Muzeul Vârstelor la Casa Filipescu - Cesianu, apoi se îndreptă spre Muzeul de Artă Populară Prof. Dr. Nicolae Minovici, ajung și la Muzeul George Severeanu, sau la Observatorul Astronomic, unde sunt întâmpinați de exponate care devin personaje, prind viață precum eroii de bandă desenată. 

Începând cu anul 2014 (și până în prezent), autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, împreună cu dr. Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului București, au pornit în această călătorie de prezentare a muzeelor într-o manieră originală: cea a benzilor desenate istorice cu rol educativ, un demers în premieră națională la momentul respectiv în sfera instituțiilor de gen din România. 

Volum menit să promoveze patrimoniul muzeal

Cei 10 ani de experiență au dat naștere acestui volum menit să promoveze patrimoniul muzeal, o publicație care scoate în evidență importanța exponatelor, a documentelor și a poveștilor care se prezintă printr-un alt limbaj celor ce doresc să le cunoască. 

„Poveşti din muzee” este o carte de colorat în benzi desenate ce poate fi folosită și la școală, bibliotecă sau în alte instituții dedicate educației copiilor pentru a aduce muzeul în mijlocul elevilor, oriunde s-ar afla aceștia.

Pentru atelier, categoria de vârstă recomandată este: 6+ ani.

Număr de participanți: 25 copii / atelier.

Preț volum: 40 de lei. Cartea poate fi achiziționată de la standul de bilete al Palatului Suțu (miercuri - duminică, 10:00-18:00). 

Pentru înscrieri, participanții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro. Înscrierile se fac de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00, în limita locurilor disponibile. Participarea se face numai pe bază de înscriere și conform categoriei de vârstă indicată în descrierea fiecărui program. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe