Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Secția de ATI a Spitalului Județean Alba, dotată cu ventilatoare mecanice

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 25 august 2020, ora 10:50

Toate paturile secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au fost dotate cu ventilatoare mecanice.

Unitatea sanitară este prima de acest gen din ţară care a atins acest obiectiv, potrivit Consiliului Judeţean Alba.

paturi ati dotare spital judetean alba

Purtătorul de cuvânt al CJ Alba, Violeta Nica, a explicat pentru AGERPRES că este vorba de 25 de paturi din secţia ATI, destinate pacienţilor non-COVID, şi de patru paturi pentru pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

„Alte zece ventilatoare mecanice au fost puse în funcţiune la Spitalul Judeţean Alba, fiind achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba. Prin această ultimă achiziţie, Spitalul Judeţean Alba a devenit singura unitate medicală de acest tip din ţară în care fiecare pat ATI este dotat cu ventilator mecanic, extrem de necesar în lupta cu COVID-19”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Alba.

Purtătorul de cuvânt Violeta Nica a adăugat că la suma alocată pentru cele zece ventilatoare mecanice, CJ Alba a contribuit cu 120.000 de lei, iar Ministerul Sănătăţii cu peste 1 milion de lei.

Sursa foto: Unsplash.

Etichete: ati Anestezie și terapie intensivă pacienţi COVID-19 spital COVID-19 COVID-19 dotare echipamente dotare spitale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC