Newsflash
ACTUALITATE Știri

Peste 41 milioane lei vor fi alocate pentru trei mari spitale din Sectorul 1 al capitalei

de Florentina Ionescu - nov. 7 2023
Peste 41 milioane lei vor fi alocate pentru trei mari spitale din Sectorul 1 al capitalei

Primăria Sectorului 1 asigură o finanțare fără precedent pentru trei mari spitale din această zonă administrativă a Capitalei.

Este vorba de peste 41 milioane lei, fonduri care vor fi alocate pentru Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” și Spitalul Clinic Filantropia. 

Cea mai mare investiție este în cuantum de 12,1 milioane lei și este destinată achiziționării la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” a unui aparat de Rezonanță Magnetică 3 Tesla, care asigură o scanare mai performantă a corpului uman. Acest instrument este dotat cu tehnologie de ultimă generație și permite o diagnosticare rapidă și foarte precisă, pentru o gamă variată de afecțiuni, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Alte achiziții vitale pentru sistemul medical din Sectorul 1 care vor fi finanțate: robot chirurgical în valoare de de 11,5 milioane lei, analizator PET-CT intraoperator pentru specimen tisular în valoare de de 3,3 milioane lei, sistem ablație tumorală prin electroporație în valoare de 3,1 milioane lei, toate trei la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, plus un mamograf în valoare de 1,8 milioane lei la Spitalul Clinic Filantropia etc. 

„Dotarea spitalelor de pe raza Sectorului 1 cu aparatură de ultimă generație este una dintre prioritățile mele. Nu putem asigura un act medical de calitate cu aparatură învechită și uzată moral. Pentru a salva vieți avem nevoie de echipamente performante și medici bine pregătiți”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. 

Pentru a realiza această investiție majoră, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat în ședința de astăzi, la propunerea primarului Clotilde Armand, încheierea unui protocol cu Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), potrivit aceluiași comunicat de presă. 

Primăria Sectorului 1 a alocat în acest an importante fonduri de la bugetul local pentru finanțarea masivă și a altor spitale din această zonă administrativă: Spitalul Universitar de Urgență „Elias”, Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” și Spitalul Clinic de Urgentă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. 

Este vorba despre finanțări în cuantum de 85 de milioane lei, din care peste 77 milioane lei sunt destinați investițiilor în infrastructură și în achiziționarea de aparatură medicală modernă, iar peste 7 milioane lei pentru cheltuielile de funcționare, în special pentru plata utilităților (apă, canal, electricitate, gaze etc). 


Notă autor:

Fotografie simbol

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe