Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SABIF la 114 ani de activitate

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 31 iulie 2020

Serviciul de Ambulanţă București-Ilfov (SABIF) aniversează săptămâna aceasta 114 ani de activitate.

ambulanta

Societatea de Salvare din București a fost înfiinţată în anul 1906, la sfârșitul lunii iulie, la iniţiativa doctorului Nicolae Minovici. Prima ambulanţă a fost o replică după modelul celei vieneze, iar echipajul era format din vizitiu și sergenţi de oraș.

        Personalul medico-sanitar a fost constituit abia în anul 1908, iar primele ambulanţe auto au apărut în anul 1912, fiind aduse la București de la Paris. Un moment important în istoria Ambulanţei îl reprezintă transformarea societăţii de salvare în Staţia de Salvare a Municipiului București (SAMB), în anul 1948.

        În 1964, la Spitalul de Urgenţă încep să se organizeze cursuri și stagii pe profil, iar un an mai târziu apar primii specialiști. Ulterior (1992) este înfiinţată și prima școală de ambulanţieri și operatori registratori de urgenţă din România în cadrul SAMB.

        După o perioadă în care are loc dotarea cu ambulanţe moderne (în anul 2001 și, respectiv, 2007), în 2010 ia naștere actualul serviciu SABIF. Acest lucru a fost posibil prin fuzionarea și reorganizarea SAMB, SAJ Ilfov și a Staţiei Centrale de Transport Sanitar și Ambulanţă Aeriană Medicală a Ministerului Sănătăţii.

Etichete: SABIF ambulanța București

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC