Newsflash
Știri

Ambulanța a salvat viața unui participant la Semimaratonul București

de Florentina Ionescu - mai 9 2022
Ambulanța a salvat viața unui participant la Semimaratonul București

Serviciul de Ambulanță București Ilfov (SABIF) a intervenit weekendul care tocmai s-a încheiat pentru salvarea vieții unui participant la Semimaratonul București 2022.

La finalul cursei de 21 de kilometri, imediat după ce a trecut linia de sosire, un bărbat de naționalitate japoneză de aproximativ 50 de ani a intrat în stop cardiorespirator, se arată într-o informare de presă transmisă redacției. 

Un neurolog pediatru aleargă în scop caritabil la un semimaraton din Capitală 

ambulanta ziua nationala a ambulantei captura video

Echipajele SABIF care asigurau asistența medicală de urgenta la maraton au intervenit și l-au resuscitat, iar pacientul a fost diagnosticat cu edem pulmonar acut. Acesta a fost transportat imediat la cel mai apropiat spital de urgență din Capitală.

Ambulanța București Ilfov a participat la acest eveniment cu patru echipaje de tip C cu medic și patru echipaje de tip B2 cu asistent medical. În plus, nouă echipe de sprijin formate din câte doi voluntari au asigurat asistența medicală în cadrul maratonului care s-a desfășoară înweek-endul trecut în București.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe