Newsflash
Știri

Ce se va întâmpla cu personalul medical angajat în pandemie

de Dorina Novac - apr. 7 2022
Ce se va întâmpla cu personalul medical angajat în pandemie

Personalul medical angajat în perioada pandemiei va susţine un examen care să permită continuarea activităţii din punct de vedere legal, a precizat Alexandru Rafila.

personal medical

„S-a aprobat prin lege posibilitatea continuării activităţii acestor persoane. Este o lege care a fost promulgată de către preşedinte. Acum urmează să stabilim normele care să permită continuarea acestei angajări. Totuşi, trebuie susţinut un examen, chiar dacă nu este un concurs, un examen care să permită continuarea activităţii din punct de vedere legal. (...) Vor continua după ce promovează un examen. Nu există o bază legală de continuare automată a activităţii. Legea spune că se angajează prin concurs”, a menționat ministrul Sănătății într-o conferinţă de presă susţinută la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), scrie Agerpres.

Alexandru Rafila a subliniat că există acum aceste prevederi legale care permit continuarea activităţii acestor persoane după promovarea unui examen.

„Avem un termen de 30 de zile pentru elaborarea normelor. (...) Aceste 2.000 de posturi suplimentare sunt cuprinse în hotărârea de guvern care include şi organigrama Ministerului Sănătăţii şi care va fi aprobată în această săptămână”, a adăugat ministrul Sănătății.

Managerul SABIF, Alis Grasu, a spus că cele 121 de persoane angajate în perioada pandemiei vor rămâne în continuare pe aceste posturi, însă trebuie să susţină un examen, amintind că încă există un deficit de personal.

„Sigur că cele 121 de posturi pe care le-am primit suplimentar faţă de statul de funcţii la începutul pandemiei vor rămâne, prin ocuparea lor pe bază de examen. Pentru cei care nu vor promova examenul, aceste posturi vor fi scoase la concurs. Este firesc. (...) Nevoia este în continuare până la completarea normativului. Aceasta nu se poate face dintr-o dată. (...) Nu pleacă nimeni acasă. Deja ieri am semnat actele adiţionale pentru cei 121 de oameni care au fost angajaţi în perioada aceasta”, a explicat managerul SABIF.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe