Newsflash
Știri

România a trimis 132.000 de doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova

de Dorina Novac - apr. 19 2021
România a trimis 132.000 de doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova

Guvernul României a acordat Republicii Moldova, cu titlu gratuit, 132.000 doze de vaccin AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătății.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), dozele de vaccin au fost trimise Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova în vederea gestionării pandemiei împotriva COVID-19.

AstraZeneca Republica Moldova

În scopul oferirii sprijinului Republicii Moldova de combatere a răspândirii noului coronavirus, au  mai fost executate două misiuni de transport vaccinuri, totalizând un număr de 72.000 de doze, în data de 27 februarie respectiv, 27 martie 2021.

doze Republica Moldova

„Dozele de vaccin anti COVID-19, acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, reprezintă numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană”, informează sursa citată.

Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vin  ca parte a pachetului de sprijin anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău.

vaccin Republica Moldova

„România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, transmite DSU.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit României, președintelui Klaus Iohannis și prim-ministrului Florin Cîţu pentru acest ajutor.

„România a donat din propriile vaccinuri, iar o asemenea mărinimie cimentează prietenia solidă dintre Republica Moldova și România. Suntem recunoscători domnului președinte Klaus Iohannis, domnului prim-ministru Florin Cîţu, poporului român pentru solidaritate și eforturile imense de a face posibile aceste donații. Vom continua să construim poduri pentru cetățenii noștri, podul de vaccinuri fiind acum cel mai valoros”, a spus Maia Sandu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe