Newsflash
Știri

IGSU, dotat cu opt autospeciale de stingere cu pulbere și 15 microbuze de transport

de Dorina Novac - mai 3 2023
IGSU, dotat cu opt autospeciale de stingere cu pulbere și 15 microbuze de transport

Vineri, 28 aprilie, opt autospeciale de stingere cu pulbere, achiziționate prin proiectul „Viziune 2020”, completează parcul auto al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Autospecialele sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor de mari proporții înregistrate la obiectivele industriale mari, cu precădere în domeniile: petrochimic, energetic, chimic, transporturi, electronic etc.

IGSU

De asemenea, acestea au fost proiectate să corespundă unui regim de exploatare intens, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante accentuate.

Acestea vor pleca către județele: ISU București Ilfov, ISU Argeș, ISU Bacău, ISU Bihor, ISU Constanța, ISU Prahova și ISU Mureș.

Totodată, în dotarea IGSU, cu titlu de donație, au intrat și 15 microbuze de transport, prin proiectul finanțat din partea Organizației Internaționale pentru Migrație – Misiunea din România, organizație ce face parte din sistemul Națiunilor Unite, cu sprijinul Statelor Unite ale Americii și a Republicii Coreei de Sud.

DSU

„Microbuzele vor fi utilizate pentru a răspunde nevoilor de transport ale migranților, refugiaților și altor membrii ai comunităților locale din România, în special în zonele de competență ale inspectoratelor județene pentru situații de urgență de pe granița de Nord, Nord – Est și Est a României”, au precizat reprezentanții Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

La acest eveniment au participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, E.S. Kathleen Kavalec, ambasadorul Republicii Coreei de Sud în România, E.S. Rim Kap-Soo, șeful misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în România, Mircea Mocanu, secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, inspectorul general al IGSU, general Dan-Paul Iamandi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe