Newsflash
ACTUALITATE Știri

15 ani de la înființarea SMURD București

de Florentina Ionescu - mai 15 2023
15 ani de la înființarea SMURD București

Ieri, SMURD a sărbătorit 15 ani de la înființarea acestui serviciu la nivelul municipiului București.

În acest interval au avut loc peste un milion de intervenții - începând cu 17.000 de intervenții în anul 2008, și ajungând la peste 113.000 în anul 2022, a scris dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, pe pagina sa de Facebook

„Activitatea colegilor din cadrul SMURD București a devenit pe parcursul anilor una extrem de complexă, asigurând miile de intervenții în regiunea București-Ilfov, dar și în mai multe județe când vine vorba de intervențiile pe calea aerului sau în cazul transportului neonatal și al intervențiilor terestre la accidentele grave din județele limitrofe”, a amintit șeful DSU. 

În activitatea SMURD București sunt implicați pompieri-paramedici, asistenți medicali, piloți, medici de urgență și voluntari. Medicii și asistenții provin din Spitalul de Urgență Floreasca (care asigură mai multe unități mobile de terapie intensivă, unitatea de terapie intensivă neonatală, un elicopter și un avion), Spitalul Universitar și Spitalul Bagdasar, care asigură, la rândul lor, câte un echipaj de terapie intensivă mobilă.

„Cu ocazia aniversarii (SMURD București – n.red.) s-a inaugurat și poligonul de instruire în cazul intervențiilor la accidentele rutiere. Tuturor celor implicați în activitatea SMURD Buc-IF și tuturor celor care au sprijinit dezvoltarea acestui serviciu, le adresez mulțumirile mele și le urez LA MULȚI ANI și mult succes!”, a transmis Raed Arafat pe aceeași rețea socială. 

Postarea originală: 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe