Newsflash
Știri

Ceremonie de acordare a „Emblemei de Onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență”

de Dorina Novac - mar. 6 2023
Ceremonie de acordare a „Emblemei de Onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență”

DSU a organizat vineri, 3 martie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, o ceremonie de acordare a „Emblemei de Onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență”, cu ocazia Zilei Protecției Civile.

DSU

„Prin înmânarea acestor decorații, am avut deosebita onoare de a le putea mulțumi celor care au fost și sunt în continuare în sprijinul nostru, fie că vorbim de salvatori, pompieri, medici, asistenți din cadrul SAJ și UPU, piloți, salvamontiști, voluntari sau de reprezentați ai organizațiilor internaționale și ai societății civile, oameni de bine, care prin eforturilor lor, au adus beneficii întregului sistem integrat de urgență, beneficiarul final fiind omul de rând”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Citește și: Voluntarii care au fost în misiune în Turcia, decorați de președintele României

Distincțiile au fost înmânate de ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, și de secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, pentru servicii deosebite aduse sistemului de urgență din România.

Situațiile de urgență din ultimii ani s-au remarcat prin complexitate, intensitate și dinamism, caracteristici care au presupus adaptarea rapidă a tuturor celor angrenați în sprijinirea oamenilor și salvarea vieții acestora.

„Situația generată de gestionarea afluxului de cetățeni ucraineni sosiți în țara noastră din zona de conflict este una dintre acțiunile complexe și de anvergură relevante pentru anul 2022, care a necesitat testarea, reală de această dată, a procedurilor de răspuns, în sistem integrat, din partea tuturor instituțiilor aflate în componența Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, alături de sprijinul guvernamental, al autorităților locale și ale societății civile, organizații internaționale, ong-uri etc”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe