Newsflash
Știri

O delegație a DSU a participat la exercițiul militar Casualty Move 2023

de Dorina Novac - mai 9 2023
O delegație a DSU a participat la exercițiul militar Casualty Move 2023

În perioada 17-29 aprilie, în cadrul Academiei Militare din Tartu, Estonia, a avut loc exercițiul militar Casualty Move 2023, sub conducerea Centrului de Coordonare Medicală Multinațională.

Scopul acestui exercițiu de tip table-top cu specific medical a fost testarea și îmbunătățirea procedurilor de triaj a pacienților „NATO (ACO) Ghidurile inițiale de gestionare a fluxului de pacienți (iPFMG)”, precum și interoperabilitatea și reziliența sistemului de suport medical multinațional al NATO, prin simularea unor situații tactice și operaționale.

„În cadrul exercițiului Casualty Move 2023 (CAMO23), aproximativ 200 de participanți din peste 20 de țări și organizații din cadrul NATO au avut oportunitatea de a testa modul în care pot conduce și menține un sistem de susținere medicală multinațională, cu accent pe gestionarea fluxului de pacienți și coordonarea evacuării medicale”, se arată într-un comunicat.

La acest exercițiu a participat și o delegație a Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), condusă de dr. Bogdan Pop, director general adjunct în cadrul Direcției Generale Urgențe Medicale, alături de medici, instructori formatori și personal specializat în situații de urgență.

Citește și: Colaborare între DSU și Serviciul Național de Prevenire și Răspuns la Dezastre din Chile

CAMO23 a fost structurat în funcție de nevoile fiecărei țări și organizații participante, fiind testată și introdusă o nouă aplicație dezvoltată de NATO pentru urmărirea pacienților pe parcursul tratamentului și evacuării medicale. 

Exercițiul a beneficiat și de prezența unității de realitate virtuală din cadrul Centrului Național de Formare în Asistență Medicală de Urgență și Medicină de Dezastre din Târgu Mureș și a avut un impact important în dezvoltarea și perfecționarea sistemului medical multinațional al NATO.

De asemenea, s-au purtat discuții privind o colaborare între Centrului de Coordonare Medicală Multinațională și Departamentului pentru Situații, în domeniul realității virtuale și al simulării medicale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe