Newsflash
Știri

Colaborare între DSU și Serviciul Național de Prevenire și Răspuns la Dezastre din Chile

de Dorina Novac - apr. 24 2023
Colaborare între DSU și Serviciul Național de Prevenire și Răspuns la Dezastre din Chile

A fost semnată declarația de cooperare între Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul de Interne și Securitate al Republicii Chile, prin Serviciul Național de Prevenire și Răspuns la Dezastre.

În perioada 20-25 aprilie, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, s-a alăturat delegației române condusă de Klaus Iohannis, președintele României, în vederea semnării unor documente de colaborare privind intensificarea cooperării în domeniul protecției civile și al managementului riscurilor de dezastre între structurile responsabile din România și Republica Chile respectiv, între România și Republica Argentina.

colaborare DSU

„Astfel, prin semnarea «Declarației de Cooperare între Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul de Interne și Securitate al Republicii Chile, prin Serviciul Național de Prevenire și Răspuns la Dezastre», acțiune realizată în prezența E.S. Domnul Klaus Werner Iohannis, președintele României și E.S. Domnul Gabriel Boric, Președintele Republicii Chile se urmărește formalizarea cooperării bilaterale între instituțiile cu responsabilități clare în domeniul managementului riscurilor de dezastre din România și Chile cu accent orientat spre procesele de pregătire, răspuns și reabilitare, mai ales în ceea ce privește tematica riscului seismic”, transmite DSU.

Potrivit DSU, documentul semnat de dr. Raed Arafat crează posibilitatea țărilor de a consolida și de a crește capacitatea de a răspunde prompt și eficient la dezastre, atunci când situația o impune, dar și cadrul necesar de a realiza schimburi de informații și cunoștințe în domeniul situațiilor de urgență, caracterizate prin pregătirea personalului de intervenție român sau din Republica Chile prin exerciții sau alte forme de a optimiza eficiența de răspuns în situații unde comunitățile sunt în pericol.

„Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne va continua acest proces de colaborare în domeniul situațiilor de urgență cu instituțiile de resort din alte state, rămânând solidari obiectivului de consolidare și creștere a calității de răspuns a sistemului național integrat de urgență, în scopul salvării vieții cetățenilor”, informează sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe