Newsflash
Internaționale

Proteine asociate cu un control mai bun asupra diabetului, descoperite recent

de Florentina Ionescu - sept. 10 2019
Proteine asociate cu un control mai bun asupra diabetului, descoperite recent

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină de la Trinity College, din Dublin, au descoperit, pentru prima dată, un familie de proteine care sunt asociate cu valori mai mici ale glucozei serice în cazul pacienților obezi care suferă de diabet de tip 2.

Descoperirea oamenilor de știință are o implicație importantă pentru viitoarele cercetări, aceste proteine fiind asociate cu un control mai bun al diabetului.

Studiul irlandez a arătat că pacienții cu diabet de tip 2 cu un nivel mare ale acestor proteine descoperite recent, citokinele IL-36, aveau de fapt valori mai mici ale glucozei serice, ceea ce ar însemna că aceste substanțe sunt asociate cu un control mai bun al glicemiei și cu un management mai bun al diabetului la acești pacienți. Cercetătorii au asociat efectele protectoare ale acestor proteine cu capacitatea lor de a modifica tiparul microbiomului intestinal.

Cercetarea a fost publicată luni, 9 septembrie, în jurnalul „Nature Communications”, iar acum oamenii de știință vor să investigheze modul în care citokinele IL-36 pot să aibă un impact în ceea ce privește dezvoltarea acestui tip de boli metabolice la oameni.


Notă autor:

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe