Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Proteine asociate cu un control mai bun asupra diabetului, descoperite recent

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 10 septembrie 2019, ora 17:42

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină de la Trinity College, din Dublin, au descoperit, pentru prima dată, un familie de proteine care sunt asociate cu valori mai mici ale glucozei serice în cazul pacienților obezi care suferă de diabet de tip 2.

Descoperirea oamenilor de știință are o implicație importantă pentru viitoarele cercetări, aceste proteine fiind asociate cu un control mai bun al diabetului.

Studiul irlandez a arătat că pacienții cu diabet de tip 2 cu un nivel mare ale acestor proteine descoperite recent, citokinele IL-36, aveau de fapt valori mai mici ale glucozei serice, ceea ce ar însemna că aceste substanțe sunt asociate cu un control mai bun al glicemiei și cu un management mai bun al diabetului la acești pacienți. Cercetătorii au asociat efectele protectoare ale acestor proteine cu capacitatea lor de a modifica tiparul microbiomului intestinal.

Cercetarea a fost publicată luni, 9 septembrie, în jurnalul „Nature Communications”, iar acum oamenii de știință vor să investigheze modul în care citokinele IL-36 pot să aibă un impact în ceea ce privește dezvoltarea acestui tip de boli metabolice la oameni.

Sursa foto: Shutterstock

Etichete: Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice studiu proteine glicemie Trinity College

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC