Newsflash
ACTUALITATE Știri

Câți medici din privat preferă furnizori acreditați de dezinfectanți

de Florentina Ionescu - apr. 5 2024
Câți medici din privat preferă furnizori acreditați de dezinfectanți

Conform unui studiu ce a avut în vedere piața de dezinfectanți profesionali din România în anul 2023, șapte din zece medici din clinicile private spun că preferă furnizori acreditați de dezinfectanți.

Astfel, șapte din zece medici și decidenți din clinicile din România consideră că acreditarea sau certificarea furnizorilor reprezintă aspectul cel mai important în procesul de luare a deciziilor de achiziție, conform studiului Piața de Dezinfectanți Profesionali din România în 2023, realizat de Klintensiv și MKOR. 

Studiul arată preocuparea pentru curățenie și igienă, cu accent pe importanța calității dezinfecției suprafețelor și instrumentarului din clinicile din România, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Principala utilizare a dezinfectanților este pentru suprafețe, fiind achiziționați în acest scop de opt din zece instituții. De asemenea, 73% dintre instituțiile care au luat parte la studiu au achiziționat produse pentru dezinfectarea instrumentarului, iar 64% pentru dezinfectarea tegumentelor. 

Cabinetele de examinare a pacienților sunt cele mai dezinfectate zone, urmate de zonele de așteptare, apoi instrumentele și echipamentele medicale și toaletele. 

Site-ul Ministerului Sănătății, printre sursele principale de informare 

Mai mult de trei sferturi din totalul responsabililor de achiziția dezinfectanților de uz medical consultă surse online când vine vorba de informarea privind aceste produse. Indiferent de marca achiziționată, website-ul Ministerului Sănătății sau cel al producătorului reprezintă sursele principale de informare când vine vorba de dezinfectanți de uz medical. 

Experiența anterioară și încrederea în furnizor sunt, de asemenea, factori importanți. Decidenții includ medicii specialiști, responsabilii de achiziții, cei care fac comenzi online sau participanții la congrese.

La ultima achiziție, cheltuielile pentru diverse tipuri de dezinfectanți pentru instrumentare, echipamente, suprafețe sau tegumente au variat între 328 RON și 691 RON. 

„Am colectat și analizat date din piață pentru un studiu personalizat cu dublu scop: înțelegerea comportamentului consumatorului din domeniul medical în ceea ce privește achiziția dezinfectanților, precum și analiza notorietății de brand (brand tracking). Ca agenție de cercetare de piață, ne bucurăm să observăm că din ce în ce mai multe companii din România înțeleg valoarea datelor pentru dezvoltarea afacerii”, a declarat Cori Cimpoca, fondatoarea și CEO-ul MKOR. 

Metodologia studiului 

  • Format: sondaj de opinie telefonic; 
  • Eșantion: N=107 clinici din domeniul medical, din orașele București, Constanța, Timișoara, Iași, Craiova, Cluj-Napoca, Brașov; 
  • Target: Persoane responsabile de achiziția dezinfectanților de uz profesional din clinici și spitale private; 
  • Data: noiembrie 2023. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe