Newsflash
ACTUALITATE Hi-tech & Gadgets

Dexcom a înaintat către FDA, spre aprobare, un nou senzor de glicemie

de Florentina Ionescu - ian. 11 2024
Dexcom a înaintat către FDA, spre aprobare, un nou senzor de glicemie

Compania Dexcom a propus un nou senzor pentru monitorizarea glicemiei către FDA. Specialiștii se așteaptă ca noul dispozitiv să fie lansat în vara acestui an.

Dexcom a anunțat recent că a înaintat noul său senzor de glicemie, intitulat Stelo, către Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) pentru a fi supus unui control riguros, la sfârșitul anului trecut. 

Producătorul acestui dispozitiv de tip CGM - continuous glucose monitor, pentru monitorizarea continuă a glicemiei a explicat că a conceput device-ul Stelo special pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2 care nu au un tratament cu insulină. 

Compania, cu sediul în San Diego, a creat senzorul de glicemie Stelo pentru a putea fi purtat o perioadă de 15 zile, cu o opțiune de plată cu cash. Micul aparat este dotat cu un software, astfel încât să fie special creat pentru nevoile utilizatorilor ce nu au tratament cu insulină. 

Încă de la începutul anului 2023, președintele și CEO-ul companiei Dexcom, Kevin Sayer a dat câteva indicii cu privire la potențiale noi căi și abordări atunci când a dat declarații unei publicații străine. El a explicat că compania Dexcom și-a dorit să își lărgească zona pe care se concentrează la acel moment. 

În luna iunie a anului trecut, în cadrul unui eveniment organizat de companie, reprezentanții săi au dezvăluit că au în plan să scoată noul produs – acest senzor de glicemie pentru pacienții cu diabet de tip 2 pe piața din Statele Unite ale Americii în 2024. Potrivit Dexcom, populația țintită include aproximativ 70% dintre americanii diagnosticați cu diabet. 

Potrivit www.massdevice.com, reprezentanții Dexcom se așteaptă să lanseze senzorul Stelo în Statele Unite ale Americii în vara lui 2024. Înțelegerea modului în care funcționează și fluctuează valorile glicemiei (glucozei din sânge) este esențială pentru a descifra și mai bine metabolismul și sănătatea pacienților. Iar un dispozitiv pentru monitorizarea continuă a glicemiei, precum Stelo, îi va ajuta pe utilizatori să înțeleagă mai bine modul în care le este influențată sănătatea de factori cum ar fi dieta, exercițiile fizice, somnul și stresul, a explicat Jake Leach, chief operations officer (COO) la Dexcom, în cadrul anunțului făcut de companie în ianuarie 2024. 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.linkedin.com/company/dexcom

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe