Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 5.000 de români au fost confirmați cu COVID după rapel

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 4 august 2021, ora 11:11

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, din 27 decembrie 2020, și până la 31 iulie, 5.354 de persoane vaccinate cu două doze au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Sănătate Publică ( INSP), în perioada 27 decembrie 2020 - 31 iulie, 23.784 de persoane (0,47% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin.

persoane cu covid

De asemenea, în intervalul 1-31 iulie 1,28% din totalul persoanelor confirmate cu infecție SARS-CoV-2 după vaccinare în perioada 27 decembrie 2020 -31 iulie au fost raportate în luna iulie.

În aceeași perioadă, 60 de persoane au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin (43,33% din persoane nu s-au prezentat la doza a doua și au fost confirmate la peste 28 de zile de la administrarea primei doze).

Potrivit analizei INSP, 312 persoane au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea celei de a doua doze de vaccin (97,76% din persoane - 305 cazuri au fost confirmate la peste 28 de zile de la administrarea celei de a doua doze).

„Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19. Prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare, se reduce considerabil riscul de deces”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Etichete: insp infectie cu SARS-CoV-2 vaccinare impotriva COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.