Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Inspecția Sanitară de Stat va monitoriza situația paturilor destinate COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 21 septembrie 2021, ora 11:10

Autoritățile române anunță că se vor lua noi măsuri pentru asigurarea asistenței medicale a pacienților infectați cu coronavirusul SARS-CoV-2 care suferă forme severe.

Astfel, Inspecția Sanitară de Stat va monitoriza, în teren, situația paturilor de terapie intensivă COVID-19, se arată într-un comunicat transmis redacției. 

paturi terapie intesiva pacienti cu covid-19 controale

Începând de astăzi, 21 septembrie 2021, din ordinul ministrului interimar al Sănătății Cseke Attila, peste 180 inspectorii sanitari de stat din cadrul direcțiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 din secțiile de terapie intensivă ale unităților sanitare cu paturi.

Inspectorii sanitari se vor asigura că, paturile există fizic și sunt utilizate în conformitate cu deciziile asumate din planurile de reziliență întocmite la nivelul fiecărui județ.

Mai mult, la cererea ministrului interimar al Sănătății, pe pagina de web a Ministerului Sănătății, www.ms.ro a fost publicat Planul național de reziliență la recrudescența COVID-19 care este întocmit și asumat la nivelul fiecărui județ de către managementul direcțiilor de sănătate publică și a unităților sanitare cu paturi. 

Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la Pexels

Etichete: inspectori sanitari inspectia sanitara de stat paturi terapie intensiva paturi covid numarul de paturi paturi de ATI paturi ATI

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.