Newsflash
Știri

Numărul paturilor pentru pacienții COVID internați în SCJU Sibiu a fost suplimentat

de Florentina Ionescu - mar. 23 2023
Numărul paturilor pentru pacienții COVID internați în SCJU Sibiu a fost suplimentat

Creșterea numărului de pacienți infectați cu SARS-CoV2 internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu în ultimele zile a necesitat suplimentarea numărului de paturi destinate acestora.

Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Sibiu a avizat modificarea structurii organizatorice temporare a SCJU Sibiu pentru perioada de funcționare ca spital de nivel I pentru pacienți, cazuri confirmate sau suspecte de COVID-19, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul scjus.ro

covid copy

Conform noii structuri, numărul paturilor pentru spitalizarea pacienților COVID non-ATI în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase a crescut cu 12 ajungând la 35. 

Per total, pentru numărul paturilor pentru pacienții COVID-19 este de 59 după cum urmează:

 • 35 paturi în Secția Clinică Boli Infecțioase;
 • 6 paturi ATI - COVID (corp modular 1)
 • 3 paturi COVID pentru specialitățile chirurgicale – localizate în pavilionul chirurgical;
 • 13 paturi COVID pentru secțiile de Obstetrică-Ginecologie.
 • 2 ATI – COVID Compartiment ATI – Obstetrică Ginecologie; (destinate exclusiv compartimentului menționat)

Per total, conform noii structuri temporare, Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu are în momentul de față: 900 de paturi dintre care 59 pentru pacienții COVID-19.

Nu s-au înregistrat alte modificări de structură. 

paturi scju sibiu1

„Creșterea sau scăderea numărului de cazuri sunt lucruri normale , am putea spune chiar de rutină, în viața de zi cu zi a unui spital și mai ales a unei unități de mărimea și importanța SCJU Sibiu, care a fost și continuă să fie principalul vector în diagnosticarea și tratarea pacienților cu SARS-CoV2. Nu este vorba despre o situație alarmantă dar noi trebuie să fim permanent pregătiți, acesta fiind motivul acestei reorganizării a capacității de internare din zona roșie”, a explicat managerul SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea.

În ceea ce privește conduita corectă pentru evitarea transmiterii oricărui tip de infecție respiratorie, reprezentanții SCJU Sibiu le recomandă sibienilor să fie în continuare prudenți, să nu se expună și să respecte un set de minimele măsuri de siguranță:

 • utilizarea în continuare a măștilor de protecție în spațiile foarte aglomerate;
 • monitorizarea atentă a stării de sănătate și prezentarea la medic în cadrul unor simptome severe de infecție respiratorie;
 • respectarea regulilor de igienă personală.
 • Respectarea orarului de vizitare a pațienților și a conduitei în spital.

De asemenea, recomandă cetățenilor ca, în cazul unor simptome ușoare, să contacteze medicul de familie pentru diagnosticare și tratament și doar în cazul unor simptome severe să se prezinte la Unitatea Primiri Urgențe. 

paturi scju sibiu2 

paturi scju sibiu3

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

 • Tipărit + digital – 249 de lei
 • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe