Newsflash
Hi-tech & Gadgets Știri

Măsurarea glicemiei în spaţiul epidural

de Florentina Ionescu - mai 3 2024
Măsurarea glicemiei în spaţiul epidural

Compania Glucotrack a anunţat la 16 aprilie a.c. că plănuiește să își extindă tehnologia de monitorizare a glicemiei pentru ca, în viitorul apropiat, nivelul glucozei să poată fi măsurat în spaţiul epidural.

Reprezentanţii săi au mai spus că, prin acest pas, monitorizarea continuă a valorilor glicemiei (CGM) în spaţiul epidural de la nivelul coloanei ar putea fi integrată cu tratamentele existente pentru neuropatia diabetică dureroasă. Mai exact, specialiștii companiei se referă la tehnologia folosită pentru stimularea măduvei spinării (SCS). Aceasta trimite impulsuri electrice de joasă intensitate, pentru tratarea durerii, de la electrozi plasaţi în spaţiul epidural. 

Senzorul de la Glucotrack ar urma să funcţioneze în combinaţie cu dispozitivele deja existente pentru SCS, pentru a măsura nivelul glucozei în cazul pacienţilor cu neuropatie diabetică dureroasă ce urmează un tratament de tipul SCS.


Notă autor:

https://www.massdevice.com/glucotrack-expands-cgm-spinal-epidural-space/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe