Newsflash
Știri

Spitalul „Victor Babeș” Timișoara: Se extinde zona roșie destinată pediatriei

de Dorina Novac - ian. 27 2022
Spitalul „Victor Babeș” Timișoara: Se extinde zona roșie destinată pediatriei

Creșterea numărului de copii infectați cu SARS-CoV-2 determină o reorganizare a paturilor în Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Astfel, se extinde zona roșie destinată pediatriei.

Începând de vineri, 28 ianuarie, sunt alocate încă 5 paturi pentru copiii COVID-19 pozitiv care necesită internare, au anunțat reprezentanții Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara. 

pediatrie

Prin această reorganizare, în unitatea sanitară vor fi disponibile, în total, 10 paturi pentru pacienții pediatrici.

Se suplimentează, în același timp, cu 10 unități și numărul de paturi destinate însoțitorilor copiilor. Toate paturile din secția roșie de pediatrie sunt dotate cu instalații de oxigen suplimentar.

„Ultimele zile au adus o creștere accentuată a numărului de cazuri de copii infectați cu coronavirus. Azi noapte au fost aduși 3 sugari pozitivi COVID-19, care au fost evaluați. Din fericire, nu a fost necesară internarea acestora. Având în vedere însă statisticile oficiale, în care zilnic sunt raportați peste 200 de copii depistați cu SARS-CoV-2, am decis să realizăm o primă reorganizare a numărului de paturi destinate pediatriei. Acum, de exemplu, avem sugari internați cu o formă moderată de boală și care necesita tratament de specialitate in spital. Dacă numărul celor care se adresează spitalului nostru va crește, ne vom adapta și vom face o nouă reorganizare, alocând mai multe paturi pentru copii”, a precizat dr. Diana Manolescu, director medical Spitalul „Victor Babeș” Timișoara.

În prezent, zona roșie a spitalului include 100 de paturi pentru adulți, în secțiile de Pneumologie și Boli Infecțioase, și 10 de copii, în secția de Boli Infecțioase.

Secția de Terapie Intensivă are disponibile 12 paturi destinate pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe