Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Escaladarea Everestului, limitată de justiția nepaleză

de Magdalena Tănăsescu - mai 7 2024
Escaladarea Everestului, limitată de justiția nepaleză

Numărul de permise eliberate pentru escaladarea Everestului şi a altor vârfuri din Himalaya va fi limitat, a decis Curtea Supremă din Nepal.

„Curtea a ordonat Guvernului să se limiteze numărul de alpinişti” pe cel mai înalt munte din lume, cu o altitudine de 8.850 de metri, a declarat avocatul Deepak Bikram Mishra, citat de Agerpres


Nepalul acordă în prezent permise tuturor celor care doresc să urce pe Everest şi au posibilitatea să plătească 11.000 de dolari. Anul trecut au fost acordate 478 de permise, un record.

Sezonul ascensiunilor de primăvară începe în această ţară asiatică, iar capacitatea de primire a zonelor muntoase „trebuie respectată”, au decis judecătorii Curții Supreme. 

Pe lângă limitarea numărului de alpinişti sunt preconizate „măsuri pentru gestionarea deşeurilor şi conservarea mediului” în zonele muntoase, a subliniat avocatul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe