Newsflash
Știri

GCS: rezervă de 132 de paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19

de Florentina Ionescu - oct. 11 2021
GCS: rezervă de 132 de paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat astăzi că 1.632 de paturi ATI COVID-19 sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În 11 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.548 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, se arată într-o informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Astfel, în București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

pacienti transferati alte spitale incendiu matei bals

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 132  paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. În total, 1.632 paturi ATI sunt ocupate astăzi la nivelul întregii țări de pacienți cu COVID-19. 

132 de paturi ati

La  nivel national este disponibil 1 pat ATI liber, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, în județul Hunedoara.

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, a mai transmis GCS. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe