Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cum se alocă vaccinurile împotriva COVID-19 la nivel național

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 25 ianuarie 2021, ora 12:35

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a făcut recent câteva precizări privind alocarea dozelor de vaccin pe teritoriul României.

„Alocarea vaccinurilor la nivel național a avut în vedere categoriile principale de risc, în conformitate cu datele epidemiologice din  România, cu dovezile științifice existente, cu recomandările ECDC și OMS și cu exemplele de bună practică din alte state”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

cum se aloca dozele de vaccin impotriva covid-19

Autoritățile mai adaugă în ceea ce privește alocarea dozelor de vaccin că, potrivit procedurilor și instrucțiunilor CNCAV, aduse la cunoștința DSP-urilor, a coordonatorilor centrelor de vaccinare și a opiniei publice, stabilirea necesarului de doze se realizează pentru o perioadă de trei zile, în baza programărilor existente in platforma electronică de programare.

La acest necesar se adaugă numărul de doze pentru vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, netransportabile și a persoanelor fără adăpost.

„Pe măsură ce se înregistrează progrese în capacitatea de producție de vaccin și se autorizează noi vaccinuri de către Agenția Europeană a Medicamentului, respectiv Comisia Europeană, cantitatea de vaccinuri care va ajunge în țara noastră va crește progresiv, astfel încât să se asigure cantitatea de vaccinuri pentru toate persoanele care aleg să se vaccineze”, potrivit aceluiași comunicat al CNCAV (Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19).

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: vaccin anti-COVID centrele de vaccinare platforma de programare platformă națională de vaccinare vaccinare anti-COVID-19 vaccinare anti covid-19 vaccin impotriva COVID-19 CNCAV

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC