Newsflash
Internaționale

Vaccinurile anti-COVID nu au avut efecte negative asupra nou-născuţilor

de Dr. Mariana MINEA - feb. 23 2024
Vaccinurile anti-COVID nu au avut efecte negative asupra nou-născuţilor

Vaccinarea în timpul sarcinii cu vaccin anti-COVID de tip ARNm s-a asociat cu mai puţine evenimente nefaste la nou-născuţi și cu o mortalitate neonatală mai mică.

         Este rezultatul unui studiu publicat în JAMArealizat pe o cohortă de copii născuţi în Suedia și în Norvegia între iunie 2021 și ianuarie 2023.

        Studiul a inclus 94.303 nou-născuţi expuși la vaccinul anti-COVID primit de mamă în timpul sarcinii, respectiv 102.167 de nou-născuţi fără o astfel de expunere. Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a femeilor însărcinate s-a asociat cu riscuri mai mici ca nou-născuţii acestora să sufere de hemoragie intracraniană, ischemie cerebrală și encefalopatie ischemic-hipoxică. De asemenea, s-a asociat cu o mortalitate neonatală mai mică.


Notă autor:

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2814537

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe