Newsflash
Internaționale

BioNTech şi Pfizer, cerere la EMA pentru autorizarea unui vaccin adaptat variantelor Omicron

de Dorina Novac - aug. 29 2022
BioNTech şi Pfizer, cerere la EMA pentru autorizarea unui vaccin adaptat variantelor Omicron

BioNTech şi partenerul său american Pfizer au depus la EMA cererea de autorizare a celui mai recent vaccin anti-COVID al lor, conceput pentru a combate variantele actuale de Omicron BA.4 şi BA.5.

Jumătate din noul vaccin conţine acelaşi material ca vaccinul precedent dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech, au precizat reprezentanţii celor două companii.

variante omicron

Cealaltă jumătate este alcătuită dintr-un ser ARN mesager care ţinteşte în mod special subvariantele BA.4 şi BA.5 ale Omicron, scrie Agerpres.

Citește și: Moderna va propune două variante de vaccin contra variantelor Omicron

Datele furnizate de studiile preclinice sugerează că acest vaccin actualizat oferă o bună reacţie neutralizantă a anticorpilor împotriva acestor două subtipuri, precum şi împotriva altor subtipuri ale variantei Omicron.

„Cererea de autorizare include, de asemenea, informaţii despre calitatea şi procesul privind producţia vaccinului şi se bazează parţial pe datele furnizate de un studiu asociat unui vaccin dezvoltat împotriva variantei originale de Omicron, BA.1, pentru care alianţa Pfizer-BioNTech a depus deja o cerere de autorizare la EMA în luna iulie”, transmite sursa citată.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat recent că o decizie referitoare la cererile depuse atât de Pfizer-BioNTech, cât şi de compania americană Moderna, pentru autorizarea unor vaccinuri dezvoltate împotriva subvariantei BA.1 va fi luată pe 1 septembrie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe