Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

CMMB s-a autosesizat în cazul medicului care ar fi mers la spital cu stare febrilă

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 8 septembrie 2020, ora 10:17

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti a anunţat că s-a autosesizat în cazul medicului care ar fi mers la serviciu având o stare febrilă, fără să realizeze corect triajul epidemiologic.

Colegiul Medicilor din Municipiul București ( CMMB) s-a autosesizat, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public și a comunicatului Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București, care face referire la cazul unui medic ce ar fi mers la serviciu având o stare febrilă, fără să realizeze corect triajul epidemiologic.

medic stare febrila
Sursă imagine: Pixabay

 

„Investigația Comisiei de Jurisdicție va analiza punctele de vedere ale medicului și conducerii spitalului, precum și toate documentele medicale, ale anchetei epidemiologice și ale anchetei disciplinare de la nivelul instituției”, transmite biroul executiv al CMMB.

Amintim că șefa secției de anestezie și terapie intensivă de la Maternitatea Bucur din București, dr. Rodica Ologu, a fost internată la Spitalul „Victor Babeș”, fiind infectată cu noul coronavirus.

„În cursul zilei de vineri, 4 septembrie, doamna doctor Rodica Ologu, şef de secţie ATI Maternitatea Bucur, s-a prezentat la serviciu, fiind de gardă, deşi prezenta simptome sugestive pentru infecţia cu COVID-19. Cu bună ştiinţă, doctoriţa Ologu a evitat completarea rubricii de temperatură din cadrul chestionarului de triaj, deşi prezenta febră”, potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti, scrie Agerpres.

Potrivit aceleiaşi surse, medicul a purtat echipament de protecţie pe toată durata gărzii şi a stat izolată în cabinet.

Etichete: CMMB medic infectat triaj epidemiologic febra

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.