Newsflash
ACTUALITATE Știri

Medicii bucureșteni cer CNAS rezolvarea cu rapiditate a disfuncționalităților din sistemul SIUI

de Magdalena Tănăsescu - feb. 12 2024
Medicii bucureșteni cer CNAS rezolvarea cu rapiditate a disfuncționalităților din sistemul SIUI

Colegiul Medicilor din Municipiul București face un apel ferm către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), pentru rezolvarea cu rapiditate a disfuncționalităților din sistemul SIUI.

Potrivit unui comunicat al CMMB, nefuncționalitatea totală sau îngreunată a sistemului perturbă activitatea în toate sectoarele medicale, cu impact direct asupra pacienților.

 

„Știm că noul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a fost numit de puțin timp în funcție, dar lansăm acest apel, mai ales având în vedere că actualul președinte al CNAS, doamna dr. Valeria Herdea, este medic de familie, deci înțelege cu atât mai bine problemele cu care se confruntă colegii săi. O rugăm pe doamna președinte a CNAS să întreprindă acțiuni concrete pentru rezolvarea situației și, eventual, să se realizeze o comunicare din partea Casei către comunitatea medicală în legătură cu problematica SIUI și cu soluțiile posibile pe termen scurt, mediu și lung pentru îmbunătățirea activității medicale în contextul sistemului SIUI”, a subliniat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB.

 

Aceasta a menționat că înțelege faptul că remedierea sistemului nu poate fi realizată „peste noapte”, însă este important să fie identificate soluții pentru a asigura funcționarea continuă a sistemului printr-o activitate de mentenanță adecvată. 

 

De asemenea, este necesar să fie stabilit un termen clar pentru implementarea unei noi versiuni a acestui sistem, care să fie pus la dispoziția comunității medicale și care să răspundă nevoilor acesteia.

 

„Am citit despre medici care încearcă să utilizeze sistemul, validând date în timpul lor liber, adesea în timpul serii sau al nopții, când interacțiunile în sistem sunt mai puține. Această abordare demonstrează dedicarea lor față de pacienți, față de actul medical și evidențiază necesitatea unei soluții imediate pentru problemele cu care se confruntă”, a mai spus prof. univ. dr. Cătălina Poiană. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe