Newsflash
Știri

Medicul șef al secției ATI de la Maternitatea Bucur, infectat cu coronavirus

de Dorina Novac - sept. 7 2020
Medicul șef al secției ATI de la Maternitatea Bucur, infectat cu coronavirus

Dr. Rodica Ologu, șefa secției de anestezie și terapie intensivă de la Maternitatea Bucur din București, desemnată maternitate pentru pacientele COVID-19, este infectată cu coronavirus.

Șefa secției ATI de la Maternitatea Bucur din București a fost internată la Spitalul „Victor Babeș”.

doctor infectat
Sursă imagine: Pixabay

 

„Urez public sănătate și trimitem toate gândurile noastre medicului șef secție anestezie și terapie intensivă, dr. Rodica Ologu - primul medic din Maternitatea Bucur SARS-CoV-2 + . Doamna dr. e simptomatică și internată la Spitalul Victor Babeș”, a scris pe Facebook Manuela Predilă, medic primar obstetrică-ginecologie la Maternitatea Bucur.

Dr. Manuela Predilă a mai precizat că Maternitatea Bucur este exclusiv COVID-19 și că de șase luni nimeni din personalul Maternității Bucur nu a fost niciodată testat.

„Nu suntem infecționiști, suntem toți ginecologi, și nu avem niciun infecționist care în șase luni să fi pus piciorul în Maternitate pentru a evalua pacientele. Am spus că personalul COVID trebuie rotit, pentru ca expunerea repetate crește riscul contaminării. Noi de șase luni nu am efectuat niciun act medical decât în costum de protecție PPE, care îngreunează cu mult manevrele medicale. Riscul este cu mult mai mare în specialitățile chirurgicale și ATI”, a explicat aceasta.

Dr, Rodica Ologu este primul medic de la Maternitatea Bucur diagnosticat cu coronavirus.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe