Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medicul șef al secției ATI de la Maternitatea Bucur, infectat cu coronavirus

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 7 septembrie 2020, ora 10:50

Dr. Rodica Ologu, șefa secției de anestezie și terapie intensivă de la Maternitatea Bucur din București, desemnată maternitate pentru pacientele COVID-19, este infectată cu coronavirus.

Șefa secției ATI de la Maternitatea Bucur din București a fost internată la Spitalul „Victor Babeș”.

doctor infectat
Sursă imagine: Pixabay

 

„Urez public sănătate și trimitem toate gândurile noastre medicului șef secție anestezie și terapie intensivă, dr. Rodica Ologu - primul medic din Maternitatea Bucur SARS-CoV-2 + . Doamna dr. e simptomatică și internată la Spitalul Victor Babeș”, a scris pe Facebook Manuela Predilă, medic primar obstetrică-ginecologie la Maternitatea Bucur.

Dr. Manuela Predilă a mai precizat că Maternitatea Bucur este exclusiv COVID-19 și că de șase luni nimeni din personalul Maternității Bucur nu a fost niciodată testat.

„Nu suntem infecționiști, suntem toți ginecologi, și nu avem niciun infecționist care în șase luni să fi pus piciorul în Maternitate pentru a evalua pacientele. Am spus că personalul COVID trebuie rotit, pentru ca expunerea repetate crește riscul contaminării. Noi de șase luni nu am efectuat niciun act medical decât în costum de protecție PPE, care îngreunează cu mult manevrele medicale. Riscul este cu mult mai mare în specialitățile chirurgicale și ATI”, a explicat aceasta.

Dr, Rodica Ologu este primul medic de la Maternitatea Bucur diagnosticat cu coronavirus.

Etichete: coronavirus medic infectat ati Maternitatea Bucur

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.