Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au fost atenționați de Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) cu privire la necesitatea de a asigura o finanţare adecvată pentru spitale.
Potrivit unui comunicat al CMMB, fondurile sunt necesare pentru realizarea unei îngrijiri medicale „de calitate” pentru pacienţi.
„Este esenţial să recunoaştem că sunt probleme în privinţa finanţării spitalelor şi să se acţioneze pentru acordarea unei alocări financiare corecte. (...) O finanţare deficitară induce ca o consecinţă directă lipsa fondurilor necesare achiziţiei de medicamente, materiale sanitare, echipamente de protecţie sau aparatură medicală, iar fără acestea actul medical nu se poate realiza corespunzător”, a declarat Cătălina Poiană, preşedintele CMMB.
Aceasta a menționat că există înţelegere cu privire la faptul că resursele financiare sunt limitate, însă se dorește respectarea alocării resurselor în funcţie de nivelul de asistenţă pe care îl oferă spitalele bucureştene, precum şi cele din alte judeţe unde sunt centre universitare de medicină.
„Aceste unităţi medicale sunt capăt de linie pentru cazuri grave, situaţie care nu se regăseşte în plata cazurilor pe care o are în acest moment CNAS”, a precizat Cătălina Poiană.
Reprezentanţii CMMB susțin, totodată, că plata serviciilor medicale este „mult sub valoarea costului real” al acestora şi face ca spitalele mari, care tratează cazurile dificile, să fie „în situaţii limită” în ceea ce priveşte achiziţia de medicamente şi materiale sanitare.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe