Newsflash
REUNIUNI

Noi repere terapeutice în dermatologie

de Maura Anghel - iul. 23 2021
Noi repere terapeutice în dermatologie

Peste 2.500 de persoane participă la cea de-a zecea ediţie a Primăverii Dermatologice Ieșene în perioada 20-24 iulie în orașul Iași.

Programul reuniunii știinţifice este reprezentat de o succesiune de cursuri, workshopuri și prelegeri cu impact teoretic și practic imediat. Printre președinţii de onoare ai ediţiei de anul acesta a Primăverii Dermatologice Ieșene (PDI) se numără prof. dr. Andrew Nicolaides (Marea Britanie), prof. dr. Torello Lotti (Italia) și prof. dr. Viorel Scripcariu (rectorul UMF Iaşi).

Dintre vicepreședinţii reuniunii îi amintim pe prof. dr. Diana Deleanu (UMF Cluj-Napoca), conf. dr. Daniel Boda (Bucureşti) și conf. dr. Daniel Constantin Brănişteanu (Iaşi). Ca urmare a contextului epidemiologic actual, reuniunea știinţifică se desfășoară în mediul online, a punctat prof. dr. Dacianan Brănișteanu, fondatorul PDI.

daciana branisteanu

În semn de recunoștinţă, în acest an, toate cadrele didactice ale UMF Iași au fost invitate să participe gratuit la manifestaţie, la fel și cadrele medicale ale Spitalului CFR Iași.

Pentru ediţia din acest an au fost pregătite teme de larg interes. Participanţii vor afla ultimele noutăţi privind noile repere terapeutice în dermatologie, vor discuta despre implementarea cercetării știinţifice în practica dermatologică, despre abordarea holistică a colagenozelor, despre ultimele noutăţi în tratamentul bolii venoase, terapii inovatoare pentru psoriazis, o dezbatere specială fiind alocată pandemiei de
COVID-19.

Mai multă recunoaștere în ţară

Cursurile, workshopurile și prelegerile sunt susţinute de peste 100 de lectori naţionali și internaţionali. „Toţi acești participanţi de peste hotare oferă elemente de noutate în primul rând, apoi împărtășesc din experienţa lor care nu ar putea fi cunoscută dacă nu ar exista astfel de evenimente”, a precizat rectorul UMF Iași.

În opinia profesorului Călin Giurcăneanu, pre­ședintele Societăţii
Române de Dermatologie (SRD), specialitatea trebuie să se bucure de o mai mare notorietate printre medicii români, întrucât „multe specialităţi ne consideră încă o Cenușăreasă. Ce-i drept, în ultimul timp s-a mai schimbat opinia, (...) cardiologi, reumatologi, gastroenterologi și alţii care altădată ne considerau a fi mai la periferie acum au început să ne considere din ce în ce mai importanţi. Multe dintre afecţiunile cutanate au deja un impact și un răsunet mare, dar și o serie de comorbidităţi deosebit de importante, și unele foarte grave asupra organismului”.

Aliatul de peste hotare

În opinia președintelui SRD, la creșterea notorietăţii dermatologiei pe plan intern pot contribui și conexiunile valoroase stabilite la nivel internaţional: „Prezenţa lectorilor din diverse ţări, în special din UE, dar și din alte zone, este foarte bună. Conexiunile, legăturile dintre specialiști, schimburile de experienţă sunt de înaltă clasă. Trebuie să punem umărul ca să ridicăm această specialitate inclusiv prin aceste contacte și legături internaţionale pe care le avem atât la nivel personal, cât și cu alte organizaţii și foruri internaţionale”.

Cea de-a X-a ediţie a Primăverii Dermatologice Ieșene este organizată de ADEM (Asociaţia Dermatologilor din Iași), sub egida Universităţii de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, a Societăţii Române de Dermatologie, Societăţii de Medici și Naturaliști, a Colegiilor Medicilor
și Farmaciștilor, dar și a Spitalului CFR Iași. Centrul logistic al manifestării este găzduit de amfiteatrul din clădirea „Nicolae Leon” a UMF Iași, de unde vor fi transmise toate conferinţele incluse pe agenda PDI.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe