Newsflash
Internaționale

După trei ani de restricţii, China reia eliberarea vizelor în scop turistic

de L. Budin - mar. 16 2023
După trei ani de restricţii, China reia eliberarea vizelor în scop turistic

China va relua eliberarea de „vize de toate tipurile”, inclusiv în scop turistic, după trei ani de restricţii draconice care au izolat țara de restul lumii.

China, prima ţară lovită de ceea ce, la acea dată, era un virus misterios, şi-a închis în mod brutal frontierele, în martie 2020, pentru toţi deţinătorii de vize -  inclusiv pentru titularii de permise de reşedinţă, de teama unui val de contaminări COVID-19 străinătate, informează AFP și Agerpres.

aeroport-china

Numeroși expaţi s-au trezit în imposibilitatea de a se întoarce acasă, iar numărul de zboruri internaţionale a fost drastic redus. O relaxare a restricţiilor a fost aprobată ulterior, cu reluarea progresivă a vizelor de afaceri sau pentru reîntregirea familiilor.

Cu toate acestea, schimburile dintre China şi străinătate au rămas puternic limitate vreme de aproape trei ani, din cauza unei carantine obligatorii impusă tuturor călătorilor sosiţi pe teritoriul chinez.

Restricțiile din categoria „zero COVID” au fost ridicată în ianuarie 2023, în favoarea unei reveniri progresive la o viaţă normală. Suspendarea vizelor turistice a rămas însă ultimul element al acestei politici sanitare.

Potrivit unui aviz publicat de Ministerul Afacerilor Externe chinez, începând de săptămâna aceasta, China va reîncepe eliberarea de vize de toate tipurile pentru cetăţenii străini. Ambasadele Chinei în SUA şi în Franţa au publicat online avize similare.

Vizele eliberate înainte de închiderea frontierelor şi care încă nu au expirat vor redeveni valide, se precizează.

De asemenea, China va restabili posibilitatea unor intrări fără viză, precum cele pe insula turistică Hainan (sud) sau cele permise pasagerilor de pe vase de croazieră care fac escală la Shanghai.

Înainte de a se auto-izola, China primise în 2019 circa 65,7 milioane de vizitatori internaţionali, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Turismului a ONU.

Din ianuarie 2023, cetăţenii chinezi pot din nou să plece din ţara lor pentru a face turism. În timpul pandemiei, doar deplasările din motive urgente erau autorizate, în condiţiile în care autorităţile chineze suspendaseră eliberarea de paşapoarte, notează AFP.

XBB.1.5, subvarianta Omicron care se răspândește rapid în SUA

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe