Newsflash
Internaționale

Vaccinul pentru COVID-19, la distanță de cel puțin un an

de Florentina Ionescu - iun. 10 2020
Vaccinul pentru COVID-19, la distanță de cel puțin un an

Oamenii de știință din California și alți cercetători de top s-au întâlnit online în 6 iunie, pentru a discuta despre procesul de dezvoltare și de distribuire a unui vaccin împotriva COVID-19.

Opinia generală a experților, scrie medicalxpress.com, este că un vaccin pentru COVID-19 nu va deveni realitate mai devreme de 2021. Evenimentul a fost deschis de Gary S. May, de la Universitatea din California Davis, care a adus în discuție una dintre întrebările cruciale ale acestei pandemii. 

vaccin covid19 cercetatori experti opinie

„Nu ne așteptăm să revenim la o viață complet normală până când nu este dezvoltat un vaccin. Dar cât de mult va dura acest lucru?”, a spus cancelarul universității din California Davis, Gary S. May.

Consensul la care au ajuns experții a fost că aproape un an sau mai mult, în ciuda știrilor care au circulat în ultima vreme, despre vaccinurile pentru COVID-19 care ar fi aproape de a deveni realitate.

Confuzie creată de politicieni

Unul dintre speakerii invitați la simpozionul COVID organizat de cei de la UC Davis, Robert Gallo, directorul Institutului de Virusologie de la Universitatea din Maryland, a declarat:

„Ceea ce este înțeles greșit – iar oamenii de știință și politicienii contribuie la această confuzie – este diferența dintre un candidat și un vaccin. Ultima dată am auzit că există 156 de candidați. Cred că, cu siguranță, va dura mai mult de un an de azi înainte până când vom avea vaccinul”,

Robert Gallo este un virusolog recunoscut la nivel internațional, cel care a descoperit că HIV cauzează SIDA.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe