Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinul pentru COVID-19, la distanță de cel puțin un an

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 10 iunie 2020, ora 12:36

Oamenii de știință din California și alți cercetători de top s-au întâlnit online în 6 iunie, pentru a discuta despre procesul de dezvoltare și de distribuire a unui vaccin împotriva COVID-19.

Opinia generală a experților, scrie medicalxpress.com, este că un vaccin pentru COVID-19 nu va deveni realitate mai devreme de 2021. Evenimentul a fost deschis de Gary S. May, de la Universitatea din California Davis, care a adus în discuție una dintre întrebările cruciale ale acestei pandemii. 

vaccin covid19 cercetatori experti opinie

„Nu ne așteptăm să revenim la o viață complet normală până când nu este dezvoltat un vaccin. Dar cât de mult va dura acest lucru?”, a spus cancelarul universității din California Davis, Gary S. May.

Consensul la care au ajuns experții a fost că aproape un an sau mai mult, în ciuda știrilor care au circulat în ultima vreme, despre vaccinurile pentru COVID-19 care ar fi aproape de a deveni realitate.

Confuzie creată de politicieni

Unul dintre speakerii invitați la simpozionul COVID organizat de cei de la UC Davis, Robert Gallo, directorul Institutului de Virusologie de la Universitatea din Maryland, a declarat:

„Ceea ce este înțeles greșit – iar oamenii de știință și politicienii contribuie la această confuzie – este diferența dintre un candidat și un vaccin. Ultima dată am auzit că există 156 de candidați. Cred că, cu siguranță, va dura mai mult de un an de azi înainte până când vom avea vaccinul”,

Robert Gallo este un virusolog recunoscut la nivel internațional, cel care a descoperit că HIV cauzează SIDA.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: vaccin anti-COVID-19 cercetare vaccinuri vaccinologie vaccinuri vaccin covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC