Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinul anti-COVID Sputnik Light are o eficiență de 93,5%

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 19 august 2021, ora 16:18

Vaccinul rusesc anti-COVID Sputnik Light, care este administrat într-o singură doză, a demonstrat o eficiență de 93,5% în Paraguay, a anunțat, miercuri, Fondul rus de investiții directe (RDIF).

Dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, Sputnik Light a arătat o eficiență de 79,4% când a fost autorizat pentru utilizare, în luna mai, informează Reuters.

Sputnik

RDIF, citând datele colectate, până la 30 iulie, de Ministerul Sănătății din Paraguay, a precizat că vaccinul s-a dovedit a fi foarte eficient în rândul a peste 320.000 de persoane.

„Utilizarea vaccinului Sputnik Light într-o singură doză permite autorităților din Paraguay să scurteze perioadele de vaccinare pentru populație și să accelereze formarea imunității colective”, a declarat șeful RDIF, Kirill Dmitriev, într-un comunicat.

Etichete: Sputnik Light Institutul Gamaleya vaccin impotriva COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.