Newsflash
Internaționale

Record de vaccinări anti-COVID într-o singură zi în Germania

de Dorina Novac - dec. 16 2021
Record de vaccinări anti-COVID într-o singură zi în Germania

Un nou record de vaccinări anti-COVID realizate într-o singură zi a fost stabilit în Germania, miercuri, într-o perioadă în care varianta Omicron a început să se răspândească tot mai mult în Europa.

Potrivit Institutului Robert Koch pentru controlul bolilor, 1,49 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 au fost administrate miercuri în Germania, scrie Agerpres.

vaccinare Germania

Acest număr record include aproape 1,3 milioane de doze de supra-rapel şi 97.000 de vaccinări cu prima doză.

„Precedentul record de vaccinări zilnice a fost stabilit pe 9 iunie şi a constat în administrarea unui număr de 1,43 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 într-un interval de 24 de ore. În total, 70% din totalul populaţiei germane este vaccinată cu schemă completă împotriva noului coronavirus”, transmite sursa citată.

Ratele de vaccinare din Germania sunt mai mici decât cele din alte ţări din Europa de Vest. Landurile aflate pe teritoriul fostei Germanii de Est prezintă rate de vaccinare mai mici decât media naţională.

Potrivit statisticilor oficiale, cel puţin 58,2 milioane de germani sunt vaccinaţi cu schemă completă. Cel puţin 22,9 milioane de rezidenţi germani, reprezentând 27,6% din populaţia ţării, au primit deja şi doza booster.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe