Newsflash
Imagine campanie proprie
Internaționale

Companiile farmaceutice au început să lucreze la noi vaccinuri împotriva Omicron

de Dorina Novac - nov. 30 2021
Companiile farmaceutice au început să lucreze la noi vaccinuri împotriva Omicron

Companiile Pfizer-BioNTech, Moderna şi Johnson & Johnson au început să lucreze la vaccinuri împotriva COVID-19 care ţintesc în mod specific varianta Omicron a noului coronavirus.

Apariţia variantei Omicron a declanşat un puternic răspuns global, în timp ce riscul ca ea să se răspândească rapid chiar şi în rândul populaţiei vaccinate stârneşte temeri privind noi restricţii, scrie Agerpres.

vaccin COVID

„Încă sunt multe necunoscute legate de această variantă. (...) În câteva săptămâni vom afla esenţialul”, estimează directorul general al Pfizer, Albert Bourla.

Acesta a mai precizat că în 95 de zile Pfizer-BioNTech va crea un nou vaccin dacă actualul nu va mai fi eficient contra noii variante. Potrivit lui, acest grup farmaceutic are o capacitate de producţie de patru miliarde de doze de vaccin pentru anul viitor.

La rândul său, compania Moderna a anunţat că ar putea dura câteva luni până când va putea furniza noul vaccin. Într-o declaraţie acordată aceluiaşi post, directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel, a estimat şi el că în aproximativ două săptămâni vom avea mai multe date despre eficacitatea vaccinurilor anti-COVID-19 actuale contra variantei Omicron.

Şi Johnson & Johnson a anunţat că evaluează eficacitatea vaccinului său în cazul noii variante în timp ce lucrează la o formulă specifică împotriva Omicron.

Compania care produce vaccinul rusesc Sputnik a transmis la rândul ei că şi-ar putea adapta în 45 de zile vaccinul, susţinând însă că şi serul ei actual ar putea rămâne eficient împotriva noii variante.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe