Newsflash
Internaționale

Vaccinul Johnson & Johnson poate fi administrat ca doză booster

de Dorina Novac - dec. 15 2021
Vaccinul Johnson & Johnson poate fi administrat ca doză booster

EMA a anunţat că vaccinul anti-COVID dezvoltat de Johnson & Johnson poate fi utilizat ca doză de rapel – booster – dacă au trecut cel puţin două luni de la administrarea primei doze la persoane cu vârste de peste 18 ani.

Recomandarea vine în urma datelor medicale care arată că o doză booster a vaccinului anti-COVID Janssen, administrată la cel puţin două luni după prima doză inoculată la persoane adulte, a determinat o creştere a nivelului anticorpilor împotriva SARS-CoV-2, a precizat Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), scrie Agerpres.

Johnson&Johnson

„Riscul de tromboză în asociere cu o trombocitopenie (STT) sau cu alte efecte indezirabile foarte rare după doza booster nu este deocamdată cunoscut şi face obiectul unei monitorizări atente”, a subliniat EMA.

Acesta este cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19, după cele dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi Moderna, care va putea fi utilizat ca doză „booster” în Uniunea Europeană la persoane adulte.

EMA, al cărei sediu se află la Amsterdam, recomandă ca vaccinul Johnson & Johnson să fie administrat ca doză booster la cel puţin două luni după inocularea cu prima doză a acestui ser.

Totodată, Comitetul pentru Produse Medicale de Uz Uman (CHMP) din cadrul EMA a ajuns la concluzia că o doză booster a vaccinului Johnson&Johnson poate fi administrată după cele două doze ale unuia dintre vaccinurile cu ARN mesager autorizate în Uniunea Europeană, Pfizer şi Moderna.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe