Newsflash
Internaționale

Copii din Germania vaccinaţi anti-COVID cu un ser neaprobat pentru vârsta lor

de Dorina Novac - dec. 20 2021
Copii din Germania vaccinaţi anti-COVID cu un ser neaprobat pentru vârsta lor

Mai mulţi copii din Germania au fost vaccinaţi din greşeală, duminică, cu un vaccin împotriva COVID-19 care nu fusese încă aprobat pentru grupa lor de vârstă.

La un centru de vaccinare din districtul Olpe din landul Renania de Nord-Westfalia, mai mulţi copii au fost imunizaţi cu vaccinul Moderna. Însă doar vaccinul BioNTech a fost aprobat pentru copii până acum, scrie Agerpres.

Moderna

Potrivit autorităților locale, părinţii copiilor au fost imediat informaţi despre incident. Aceștia au fost anunţaţi, într-o discuţie cu directorul medical al centrului de vaccinare, că aprobarea pentru administrarea vaccinului Moderna pentru copii este încă în aşteptare din partea Agenţiei Europene a Medicamentului.

Până în momentul în care au părăsit centrul de vaccinare, la copii imunizaţi cu Moderna nu au fost observate reacţii adverse. La solicitarea părinţilor, poliţia a fost sesizată în legătură cu acest incident.

Conform sursei citate, numărul copiilor implicaţi în incident nu a fost dezvăluit.

În noiembrie, Agenţia Europeană a Medicamentului a dat undă verde pentru vaccinul BioNTech pentru copiii începând cu vârsta de 5 ani, fiind primul vaccin aprobat în Uniunea Europeană pentru copiii sub 12 ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe