Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Medicament nou pentru tratamentul gripei

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 15 ianuarie 2021

Comisia Europeană a aprobat recent medicamentul Xofluza, produs de Roche, pentru tratamentul gripei, la pacienţii cu vârsta de 12 ani și peste.

Potrivit Roche, acesta este primul preparat antiviral nou destinat tratamentului gripei în ultimii 20 de ani. Produsul a fost aprobat pentru administrarea orală, în doză unică, pentru tratamentul gripei fără complicaţii asociate, la pacienţii cu vârsta ≥12 ani, dar și pentru profilaxia gripei după expunere. În SUA, FDA (Food and Drug Administration) a aprobat utilizarea lui pentru tratamentul gripei încă din luna octombrie.

Etichete: gripă antiviral tratament

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.